Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς στο Φελλί Γρεβενών



Περιορίστηκε σημαντικά το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Φελλί των Γρεβενών και πλέον οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν επικεντρωθεί σε κάποιες μικροεστίες προς την περιοχή του Διπόρου.

Ο μόνος φόβος των ανδρών της πυροσβεστικής είναι οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν αυτή τη στιγμή στο σημείο αυτό.

Τόσο η πυροσβεστική όσο και σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε αυτές οι μικροεστίες να ελεγχθούν πλήρως.

Όλο το βράδυ αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και προς την περιοχή του Φελλίου όπου είχαμε συχνές αναζωπυρώσεις της φωτιάς.
 

 
Υπεράνθρωπες ήταν και προσπάθειες όχι μόνο των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι με τα αγροτικά τους μηχανήματα όργωσαν στην κυριολεξία τι περιοχή προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να κρατήσουν τη φωτιά τελικά μακριά από τους οικισμούς.

Χθες το απόγευμα πέντε χωριά: Νησί, Κέντρο, Αγαλλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα εκκενώθηκαν προληπτικά καθώς υπήρχε κίνδυνος λόγω των ισχυρών ανέμων να φτάσει η φωτιά στους οικισμούς.

Μάχη έδωσε πυροσβεστική επίσης και στη φωτιά προς την περιοχή του Φελλίου, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων δημιούργησε ένα νέο μέτωπο προς τον Αλιάκμονα ποταμό.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.