Ξεπέρασε τους 47 βαθμούς η θερμοκρασία τη Τρίτη 3 Αυγούστου – Σε 205 περιοχές ήταν μεγαλύτερη των 40 βαθμών



Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και τη Τρίτη 03/08 σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 205 σταθμούς (Γράφημα 1), τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 59 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 47.1 βαθμοί Κελσίου στο Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι η θερμοκρασία ξεπέρασε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους 46 βαθμούς Κελσίου στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

 

 

Στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφηκε στους σταθμούς του Ασπροπύργου και Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Ωστόσο στα παραθαλάσσια η επίδραση της θαλάσσιας αύρας διατήρησε τη θερμοκρασία αισθητά πιο χαμηλή στα επίπεδα των 37 βαθμών Κελσίου με υψηλή ωστόσο την αίσθηση της δυσφορίας λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Πηγή: meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.