Σύλλογος Εστίασης Κοζάνης: Συνάντηση για συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην περιοχή


 

Την Παρασκευή 30-07-2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας ύστερα από όσα έχουν ανακοινωθεί για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Στη συνάντηση έγινε αποδεκτό από το ΔΣ του συλλόγου εστίασης Κοζάνης Ερμής ότι η μονάδα του Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να μείνει ανοιχτή για τις τηλεθερμάνσεις και να κλείσει μόνο όταν ολοκληρωθεί το έργο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα από όλα να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια μέσω των προγραμμάτων.
Μέσω του ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.
 

 
Και φυσικά θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα ώστε να καταστεί η μετάβαση βιώσιμη.

Ειδάλλως το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για όλη την τοπική κοινωνία που είναι ήδη τόσο επιβαρυμένη με την ανεργία στα ύψη τόσο από την Δωδεκάχρονη οικονομική κρίση όσο και από τα αλλεπάλληλα lockdown των προηγούμενων μηνών.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Βουτυρής Αλέκος                   Νίκος Χατσίδης


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.