Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Η πανούργος χήρα», από το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Η πανούργος χήρα», από το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση, σε ένα όμορφο περιβάλλον, υπό το φως της πανσελήνου!

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία παρέμεινε ανοιχτή στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η παράσταση, την οποία προλόγησε ο Πρόεδρος του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης κ. Νίκος Κέφαλος, αποτελούσε προϊόν εργαστηρίου του Δη.Πε.Θε., πάνω στην κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Η Πανούργος Χήρα», στην ιστορικής σημασίας μετάφραση της Μητιούς Σακελλαρίου, και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο εργαστήριο συμμετείχε ο σκηνοθέτης Matteo Tarasco, γνώστης και λάτρης του συνολικού έργου του Γκολντόνι και εννέα επαγγελματίες ηθοποιοί, που επιλέχτηκαν μετά από ακρόαση που είχε ανακοινωθεί πανελλαδικά. Έκτακτη συμμετοχή του Βασίλη Μυριανθόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης.
 

 
Συντελεστές
Μετάφραση: Μητιώ Σακελλαρίου
Εικαστική Επιμέλεια: Βενετία Νάση
Επιμέλεια Φωτισμού: Εύη Παπαμάρκου
Συνεργάτες: Δημήτρης Παπαβασιλείου

Διανομή ρόλων
Ροζάουρα: Χρύσα Βακάλη
Μαριονέττα: Δάφνη Μαρκάκη
Ελεωνόρα: Αντωνία Τεκνετσίδου
Κόντε Βοσκονέρο: Χρήστος Ράπτης
Μιλόρδ Ρουβενίφ: Παναγιώτης Δαβιδόπουλος
Μονσινιόρ Λε Μπλω: Νίκος Καρίντζιας
Δον Αλβάρο: Χρήστος Χριστόπουλος
Αρλεκίνο: Γιάννης Αριστείδου
Πανταλόνε: Γιάννης Σιγάλας
Δόκτωρ Λομπάρντι: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ. Καλλιόπη Βέττα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του καλλιτεχνικού χώρου, καθώς πολύς κόσμος.

Η ΕΦΑ Κοζάνης ευχαριστεί θερμά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης και τον κ. Βασίλη Μυριανθόπουλο, καλλιτεχνικό διευθυντή του, για την τιμή να παρουσιαστεί το έργο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή του. Επίσης, τον Διευθυντή του Δη.Πε.Θε. κ. Νίκο Κέφαλο, το Δήμο Κοζάνης, που εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ελπίδα Κουϊμτζίδου, και την καλλιτεχνική ομάδα για την εξαιρετική παράσταση που μας παρουσίασε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.