Γεωργιάδης: «Ο μη εμβολιασμός είναι ένας σπουδαίος λόγος για απόλυση – Πώς θα τον ασφαλίσω, αν δεν παρέχει υπηρεσία;»



«Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο υπουργός εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;»

Διερωτήθηκε, επίσης, για το θέμα της ασφάλισης από τη στιγμή που ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή. «Πώς θα τον ασφαλίσω, αν δεν παρέχει υπηρεσία;»

Επεσήμανε, δε, ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. «Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση.»

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. «Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.»

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιτρέψει οι λίγοι ανεύθυνοι να καταστρέψουν τους πολλούς υπεύθυνους.

Πηγή: skai.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Γεωργιάδης: «Ο μη εμβολιασμός είναι ένας σπουδαίος λόγος για απόλυση – Πώς θα τον ασφαλίσω, αν δεν παρέχει υπηρεσία;»

  1. Άδωνη να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα….
    Εδώ ο παράδεισος εδώ και η κόλαση. Γαβγισε όσο προλαβαίνεις, διότι αυτά που θα ζήσεις μετά την πίτα, δεν θα έχουν προηγούμενο.

  2. Ένας εμβολιασμενος και νοσεί και μεταδίδει, Άρα άσχετο το παράδειγμα σας αδωνακο ετοιμάσου . Όταν κόβεις από κάποιον που συντηρεί οικογένεια τον μισθό του , αυτοματος στερείς το φαγητό των παιδιών του . Αν αυτό δεν είναι έγκλημα και γενοκτονία? Τότε τι είναι???? Ο Χίτλερ μπροστά τους μοιάζει με άγιο.

    1. Είστε τραγικοι επικίνδυνοι βρώμικοι εκβιαστες!κ εσύ κ η κουλοπαρεα!Αν πάθουμε κάτι απτά πειραματικά σας εμβόλια θα πάρεις την ευθύνη εσύ ρε λαμογιο που κάνεις κ δηλώσεις ότι είναι σοβαρός λόγος απόλυσης;

    2. φαρδιια πλατια βαλανε την υπογραφη του οι ελληνες ευρωβουλευτες οτι δεν πρεπει να γινονται διακρισεις ανεμβολιστων-εμβολιασμενων..και πλεον αποτελει κανονισμο της ΕΕ ,,οπως καποτε βαλανε φαρδια πλατια την υπογραφη τους για κλεισιμο τον λιγνητικων μοναδων..που εγινε και αυτος κανονισμος της ΕΕ..αλλα εδω ταιζαν τα ζα σανο οι πολιτικαντιδες,,,δεν ειναι οδηγια της ευρωπαικης ενωσης ειναι κανονισμος…που παει να πει,,θα ρθει η λυπητερη οπου να ναι..και ο μιτσοτακης θα διωξη τον βλακα υπουργο που ειναι κατι που θελει πολυ..η θα μεινη χωρις ευρωπαικο χρημα..και με μεγαλα δυσβάσταχτα προστιμα εδω μιλαμε για ανθρωπιαν δικαιωματα κυριοι..η εφιμεριδα καθημερινη αναφερη που αλλου υπαρχουν υποχρεωτικοι εμβολιασμοι..τατζικισταν….τουρκμενισταν…βατικανο..ινδονησια…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ σε εφτασε ο βιβλιοπωλης με το κιλο με αυτα τα 4 δημοκρατικα κρατη

  3. Είστε τραγικοι επικίνδυνοι βρώμικοι εκβιαστες!κ εσύ κ η κουλοπαρεα!Αν πάθουμε κάτι απτά πειραματικά σας εμβόλια θα πάρεις την ευθύνη εσύ ρε λαμογιο που κάνεις κ δηλώσεις ότι είναι σοβαρός λόγος απόλυσης;

  4. Ιατρός και εισαγγελέας θύματα του εμβολίου
    17 Ιουλίου 2021 Ζούγκλα .gr

    Βαρύ ήταν το τίμημα που κλήθηκαν να πληρώσουν δύο συνάνθρωποι μας έπειτα από τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19.

    Ο λόγος για τον ιατρό από την Κατερίνη Νικόδημο Παπαοικονόμου ο οποίος έφυγε από τη ζωή μία ημέρα αφότου εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer
    και τον εισαγγελέα Εφετών Γεώργιο Τσιρώνη ο οποίος, όπως κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, έμεινε «φυτό» λόγω των παρενεργειών από τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.