Στο Αμύνταιο το δεύτερο Συνέδριο Οινοτουρισμού



– Η ανάπτυξη της αμπελουργικής και οινικής δραστηριότητας μια από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.

Διήμερο Συνέδριο με θέμα ο «Ελληνικός Οινοτουρισμός» θα διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Η απόφαση για την διοργάνωση του Συνεδρίου ελήφθη μετά από συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και της αρμόδιας Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμύνταιο το Φθινόπωρο και θα αναδείξει τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του Οινοτορισμού στη χώρα μας αλλά και στη Δυτική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα και οι θεματικές του Συνεδρίου αναμένεται να παρουσιαστούν από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το συνέδριο αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας σε οινοτουριστικό προορισμό και των διεθνώς βραβευμένων οίνων της σε «σήμα κατατεθέν», δίνοντας ώθηση στους τοπικούς οινοπαραγωγούς για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Τα οινοποιεία θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ διάφορων τομέων του τουρισμού, της παραγωγής φαγητού, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μεταφορών, των υπουργείων, ώστε να αναπτυχθεί η ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.