Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της Δ.Ε.Η. με τους Δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας

 

Συνεργασία Δήμου Κοζάνης – ΔΕΗ Α.Ε. για την ηλεκτροκίνηση

Το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης Δ.Ε.Η. Α.Ε. Κυριάκος Κοφινάς, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουλίου, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση παρέστησαν ο διευθυντής Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας Παύλος Μπαξεβάνης, καθώς και οι συνεργάτες του δημάρχου.

Ο κ. Κοφινάς αναφέρθηκε στη σημασία των δημόσιων σημείων φόρτισης για τους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ενώ τόνισε τη σημασία της τοποθέτησης των φορτιστών.

Με τη σειρά του ο κ. Μαλούτας επεσήμανε την επιτυχημένη συνεργασία του παρελθόντος με την εταιρία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, και υπογράμμισε τη σημασία της ευόδωσης μιας νέας συνεργασίας στην επέκταση των δικτύων και την αντικατάσταση των υφιστάμενων σταθμών φόρτισης. «Η ηλεκτροκίνηση αποκτά μείζονα σημασία για το Δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που εκπονείται για την ομαλή μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση», ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης, ενώ επικεντρώθηκε στην προσπάθεια ένταξης του Δήμου Κοζάνης στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με το Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. .

Ο Γενικός Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Κυριάκος Κοφινάς επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Στην συνάντηση ο κ. Κοφινάς παρουσίασε, μαζί με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας Παύλο Μπαξεβάνη, το σχέδιο της ΔΕΗ για τα σημεία-σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς αφού σημείωσε με έμφαση την διαχρονικά καλή σχέση του δήμου με την ΔΕΗ Α.Ε., η οποία έχει σφυρηλατηθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αμφίδρομη συνεργασία, τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση για την δημιουργία 10 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων της Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.