Αυτά θα ισχύσουν σε εστίαση, ψυχαγωγία και πανηγύρια – Που επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι και που… «τρώνε πόρτα»



Τα μέτρα που θα ισχύουν σε εστίαση, ψυχαγωγία, γήπεδα και άλλες επιχειρήσεις εξειδίκευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση που παραχώρησε μαζί με τον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Εξηγώντας την αλλαγή των μέτρων που θα ίσχυαν, είπε πως αυτό έγινε επειδή αυτά είχαν ανακοινωθεί όταν ακόμα είχαμε 500 κρούσματα τη μέρα. Ωστόσο η μεγάλη αύξηση, επέβαλε την αλλαγή τους.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα και την πρόσκληση για τον εμβολιασμό και ότι η τήρηση των μέτρων «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

«Από τη συμπεριφορά του καθενός μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι παρόμοια μέτρα λαμβάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων»

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρησεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.

Τα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

-Τ πανηγύρια το εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

-Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εμβολιαστούμε και πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από το newsit.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Αυτά θα ισχύσουν σε εστίαση, ψυχαγωγία και πανηγύρια – Που επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι και που… «τρώνε πόρτα»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.