Συνέντευξη με τον γνωστό κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου με αφορμή την stand-up comedy παράστασή του «Τάιμινγκ» στην Πτολεμαΐδα στις 15 Ιουλίου



Οι συνθήκες το επέτρεψαν και έτσι ο γνωστός κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου ετοιμάζει βαλίτσες για την τελευταία περιοδεία της sold out stand-up comedy παράστασής του «Τάιμινγκ».

Με αφορμή την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Πτολεμαΐδα, το KOZANILIFE.GR εξασφάλισε μια συνέντευξη Γιώργο Χατζηπαύλου.

 

-Είστε από τους κωμικούς που τα τελευταία χρόνια οργώνατε την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ανάγκες των παραστάσεών σας. Πώς βιώσατε όλη αυτή την περίοδο του lockdown ως δημιουργός;

Πέραν από την άμεση ανησυχία λόγω του ιού και της γενικής ανασφάλειας εξαιτίας της διακοπής των παραστάσεων, ήταν πολύ δημιουργική περίοδος γιατί ξαφνικά βρέθηκα με πολύ ελεύθερο χρόνο. Το ουσιαστικότερο μέρος της δουλειάς μου είναι το γράψιμο, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και δύσκολα τον βρίσκεις στην ποσότητα που θέλεις όταν είσαι σε περιοδεία ή συνδυάζεις κι άλλα επαγγελματικά εγχειρήματα. Μπήκα λοιπόν σε ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο είχα έτσι κι αλλιώς υπ΄ όψιν να εφαρμόσω κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα τέλειωναν οι παραστάσεις του Τάιμινγκ, για να ετοιμάσω διάφορα πράγματα που είχα κατά νου και απαιτούσαν χρόνο και πολύ γράψιμο. 

 

-Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση σάς έκανε να αναθεωρήσετε πράγματα πάνω στη δουλειά αλλά και στη στάση σας απέναντι στη ζωή; 

Ότι η απουσία προγραμματισμού έχει και τα θετικά της. Όταν δεν έχεις να κάνεις ή να προλάβεις κάτι, συνήθως είσαι παρών σε ό,τι κάνεις τώρα. Δεν έχεις στο μυαλό σου το μετά. 

 

-Στα θετικά τώρα, πώς αισθάνεστε που έπειτα από τόσο καιρό κάνετε καλοκαιρινό τουρ σε όλη την Ελλάδα; Ποια είναι τα μηνύματα από τον κόσμο που έχετε εισπράξει από τις πρώτες στάσεις της περιοδείας σας;  

Όπως και πέρυσι, στην αρχή αναρωτιέσαι αν θυμάσαι πώς γίνεται και μετά ξεκινάς και δεν θέλεις να τελειώσει. Είναι σαν να συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε τον Νοέμβριο μόνο που τώρα έχει πιο πολλά κουνούπια, τα οποία μάλιστα έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά από τόσο καιρό που δεν μας είδαν και πολύ. 

 

-H παράστασή σας «Τάιμινγκ» μιλά για τη σωστή στιγμή. Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, σωστή στιγμή για τα πράγματα ή περισσότερο είναι ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε;

Η χρήση της λέξης στην παράσταση γίνεται με την έννοια του συγχρονισμού κι όχι της σύμπτωσης. Υπάρχουν δηλαδή γεγονότα που μας επηρεάζουν ή μας καθορίζουν και είναι διαρκώς παρόντα στη ζωή μας, παρά το γεγονός ότι συνέβησαν στο παρελθόν. Το κοινό τους είναι ότι όλα αυτά έχουν μέσα τους αρκετή κωμωδία ειδικά όταν τα βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή που επίσης έχει πολλές αστείες πλευρές και ιστορίες. 

 

-Να περιμένουμε νέο υλικό στην παράσταση; Αν ναι, από πού είναι εμπνευσμένο;

Το μόνο νέο υλικό που υπάρχει είναι στην αρχή της παράστασης, όπου έχω προσθέσει κάποια κείμενα για την πανδημία, όσα ζήσαμε και γενικά όλες τις συνήθειες που αποκτήσαμε. Όπως και να το δει κανείς είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Στην πορεία όμως, επειδή ετοιμάζω ήδη την επόμενη παράστασή μου, ίσως αρχίζω να δοκιμάζω μέσα στο Τάιμινγκ και μικρά κομμάτια από αυτό το υλικό. 

 

Σάκης Νάσιος για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.