Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Νεστόριο Καστοριάς – Πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Λάρισα, Μεγαλόπολη και Θάσο



Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Πολιτικής Προστασίας που είχε προειδοποιήσει για συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Νεστόριο

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νεστόριο στην Καστοριά.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (2/7/2021), οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό που έπεσε πάνω σε δέντρο.

Από νωρίς το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Σκοτούσας στη Λάρισα. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερο «τιτίβισμα» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά φουντώνει ολοένα και περισσότερο. Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Φωτιά σε δάσος στην Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια, του δήμου Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο πετζετέλ, δυο Αir Tractor και τρία ελικόπτερα. Ο Δήμος συνδράμει υδροφόρες.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δεκατρία οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κλεισίδι στην Ποταμιά Θάσου. Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.