Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος για το πρόβλημα λειψυδρίας και τις διαμαρτυρίες κατοίκων στο Τριγωνικό

 

Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου:

Εδώ και πολύ καιρό (ένα μήνα περίπου) οι κάτοικοι του χωριού μου, του Τριγωνικού, διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού, συνήθως τα απογεύματα, ως αργά το βράδυ. Το πρόβλημα της λειψυδρίας το τελευταίο διάστημα επιδεινώνεται και από την ύπαρξη τριών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, η μία από τις οποίες υπάρχει εδώ και δύο μήνες.

Το θέμα είναι γνωστό, έχουμε γνωστοποιήσει δημόσια τις θέσεις μας και παλιότερα αρκετές φορές.
Θα επαναλάβω μόνο ότι το νερό της γεώτρησης δεν επαρκεί την θερινή περίοδο και για τα δύο χωριά (Τριγωνικό-Πολύραχο) και ότι το πρόβλημα δημιουργείται επειδή ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να πάρει τα κλειδιά της δεξαμενής του νερού του Τριγωνικού και να τροφοδοτεί κατά προτεραιότητα με νερό το Πολύραχο, στερώντας την ίδια στιγμή το αγαθό αυτό από τους κατοίκους του Τριγωνικού.

Από το 2012 που συνδέθηκαν οι δεξαμενές ύδρευσης των δύο χωριών και την διαχείριση του νερού την είχαν οι δύο πρόεδροι, σπάνια τα δύο χωριά έμειναν από νερό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εδώ και ένα χρόνο, από την στιγμή που ο δήμαρχος αποφάσισε να αφαιρέσει το κλειδί από τον πρόεδρο του Τριγωνικού και να κάνει ο ίδιος την διαχείριση του νερού.

Επιπλέον δεν χορήγησε αντικλείδι στον πρόεδρο του Τριγωνικού, για να μπορεί να ελέγξει την στάθμη νερού στην δεξαμενή και γενικώς την κατάσταση υδροδότησης του χωριού και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου όπως και ο νόμος ορίζει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στο χωριό.

Ο δήμαρχος εμμένει στην απόφασή του αυτή κατά παράβαση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που ορίζουν ότι ο δήμαρχος πρέπει να χορηγήσει κλειδί στον πρόεδρο του χωριού και ότι το Πολύρραχο θα υδροδοτείται από το Τριγωνικό στην περίπτωση που υπάρχει περίσσεια νερού στο Τριγωνικό.

Καλούμε τον δήμαρχο έστω και την τελευταία στιγμή να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για να λυθεί το θέμα άπαξ δια παντός.

Υ.Γ. Την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο πληροφορούμαι ότι ο δήμαρχος αποφάσισε επιτέλους να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υδροδοτήσει κατά προτεραιότητα το Τριγωνικό ανοίγοντας κανονικά τις βάνες πλήρωσης των δεξαμενών και επιπλέον επιτέλους το συνεργείο επενέβη για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.
Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.