Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιους θα αφορά και από πότε – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

 

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση βάσει της εισήγησης της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει, αλλά σταδιακά και μόνο όσον αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πρώτα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα (ιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί, προσωπικό μονάδων φροντίδας, κ.λ.π.). Οι εκστρατείες σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής θα πρέπει να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, τα οποία θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα πρέπει επίσης να καθίσταται σαφές ότι γίνονται κατανοητοί οι φόβοι των πολιτών.

Η κυβέρνηση εξάλλου συνεχίζει την “επιχείρηση πειθούς” υπέρ του εμβολιασμού, στοχεύοντας αφενός στους νέους με το δέλεαρ ότι θα επανέλθει η ζωή τους σε κανονικότητα και θα κάνουν πιο ελεύθερα διακοπές και αφετέρου στους πιο ηλικιωμένους, με το καμπανάκι ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται και που έχουν χάσει τη ζωή τους το επόμενο διάστημα, δεν ήταν εμβολιασμένοι. Ως προς το δεύτερο ο πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα τη συμβολή της Εκκλησίας.

Σε δεύτερη φάση, πριν υποβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς, θα εφαρμοστούν μέτρα ενθάρρυνσης εμβολιασμού, όπως π.χ. διευκόλυνση του ραντεβού για τον εμβολιασμό, ελαστικότητα στο ωράριο εργασίας τις ημέρες του εμβολιασμού, προτεραιότητα στη επιλογή αδειών, ή υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Η πρόβλεψη υποχρεωτικότητας θα είναι η έσχατη λύση, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Επομένως το πιθανότερο είναι να εφαρμοστεί από φθινόπωρο, εφόσον χρειαστεί.

Η εισήγηση δε της Επιτροπής αφορά μόνο στις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες του προσωπικού των μονάδων υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στο προσωπικό μονάδων περίθαλψης ευπαθών ομάδων. Δηλαδή στους εργαζόμενους, για τους οποίους είχε προαναγγείλει την υποχρεωτικότητα και ο πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι σενάρια για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες εργαζόμενων στο δημόσιο όπως οι εκπαιδευτικοί μένουν προς το παρόν στην άκρη.

Τίθονται βεβαίως δύο ερωτήματα: Πρώτον, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για όσους παρόλα αυτά αρνηθούν να εμβολιαστούν. Και δεύτερον, πως θα αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.

Το σχέδιο, που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν προβλέπει βεβαίως απόλυση όσων δεν συμμορφωθούν, καθώς αυτό θα παραβίαζε την αρχή της μονιμότητας στο δημόσιο. Τυχόν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού άλλωστε θα πρέπει, όπως εισηγείται και η Επιτροπή, να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο. Αυτό που μπορεί να προβλεφθεί, είναι η μετακίνηση των μη εμβολισμένων από υπηρεσίες που είναι στην πρώτη γραμμή σε θέσεις όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με το κοινό. Δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός αφορά διοικητικούς και νοσηλευτές, αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για τις συνέπειες στον καταμερισμό της εργασίας και τη στελέχωση των δομών υγείας. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν εργασιακά οι συνεπείς εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο, που θα έχουν εμβολιαστεί. Επομένως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει οριστικά.

Εκτιμάται πάντως ότι όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων τόσο στις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όσο και στο γενικό πληθυσμό.

Από το news247.gr

10 σχόλια στο άρθρο “Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιους θα αφορά και από πότε – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

 1. Κάντε επανάσταση τώρα γιατί σειρά έχουν τα παιδιά μας. Ξυπνήστε ανθρωπάκια αφήστε τον φόβο που σας κυριεύει στην άκρη και πολεμήστε για την ελευθερία. Αφήστε την πάρτη σας και σκεφτείτε το μέλλον των παιδιών μας, ξυπνήσατε ξαφνικά και θέλετε και ταξίδια γκαβαδια και το μόνο που ακούω είναι, μα πως εγώ θέλω να ταξιδέψω άρα πρέπει να το κάνω . Ξυπνάτε αμνοερίφια, ξυπνάτε. Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δίχως να πέσει ούτε σφαίρα .

 2. Αν αυτά που μαθαίνουμε από τους ελεύθερους διαύλους του Ιντερνέτ δεν σας έχει πείσει, για το παγκόσμιο πείραμα που γίνεται εναντίον μας… τότε είμαστε ΟΛΟΙ ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ….!!!

 3. Θέλω ΤΩΡΑ να μάθω τα μέλη της Επιτροπής Βιοηθικής.
  ΚΑΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ !
  Αν η κυβέρνηση της Bilderberg θέλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία υπάρχουν και άλλοι τρόποι !!!

  1. Ποιος είπε ότι νοιάζονται για την δημόσια υγεία? Ποιος νοήμων μπορεί να πιστέψει ότι νοιάζονται πραγματικά για την δημόσια υγεία? Αυτοί που μας βιάζουν καθημερινά ,αυτοί που τόσα χρόνια μας οδηγούν μαθηματικά προς την καταστροφή , αυτοί ξαφνικά λυσαξαν να εμβολιασουν ότι κινείται και σου λένε για το καλό σου . Αρε ανθρωπάκο τι ζημιά σου έχουν κάνει τόσα χρόνια τα κόμματα και η θρησκεία. Αρε ραγιά ελληνακο τι σε περιμένει. Τρέξτε να προλάβετε είναι δωρεάν τα εμβόλια μιας και τόσα χρόνια δεν σε στραγγιξαν φορολογικά αρε δούλεμα ελληνακο που σου ρίχνουν και εσύ τσιμπάς

   1. Εσύ πάλι αν δεν χύσεις το δηλητήριό σου δεν το αντέχεις. Τι κακό έχει κάνει στην ανθρωπότητα ο Χριστός ;

    1. Ποιός μίλησε για Χριστό????
     Άλλο θρησκεία και άλλο Χριστός σταματα να παπαγαλιζεις και άνοιξε κανένα βιβλίο ,άκου εκεί δηλητήριο.
     Βρες μου ένα σημείο που ο Χριστός αναφέρει ότι θέλει να δημιουργήσει θρησκεία εις το όνομα του. Τι σχέση έχει ο Χριστός με την εκκλησία? Τι σχέση έχει ο Χριστός με τους παπάδες? Τι σχέση έχει ο Χριστός με τους δήθεν χριστιανους ? Θίχτηκες κιόλας μόλις άκουσες θρησκεία ενώ δεν ξέρεις τι σου γίνεται και τι αντιπροσωπεύεις στην πραγματικότητα. Έλληνας και χριστιανός δεν συμβαδίζουν .

 4. …ο πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα τη συμβολή της Εκκλησίας……..!!!!!!! (τα θαυμαστικά δικά μου.

  – Στη (νέο)δημοκρατική Ελλάδα τα σύννεφα της αλαζονείας, της περιφρόνησης, της απαξίωσης και του συγκεκαλυμένου διωγμού δεν μπορεί πλέον να τα κρύψει ο πρωθυπουργός.
  -Oι τόποι λατρείας σε έσχατη περιφρόνηση. Ουδέποτε και από κανένα δεν πολεμήθηκε ανηλεώς το πλήρωμα των πιστών τόσο όσο επι “θεούσας” Ν.Δούλας. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο: Μακριά από τις εκκλησίες!
  – Εστάλη Ἀστυνομία μόνο στις εκκλησίες και έγιναν συλλήψεις Χριστιανών, αλλὰ δεν έγιναν συλλήψεις ούτε επεβλήθησαν πρόστιμα στην Πρωτοψάλτη, ούτε στους συνωστισμοὺς των Ρομά, των μεταναστών, τών ΚΚΕδων στο Σύνταγμα της Αθήνας.
  – Καταδικάστηκαν οἱ Ροδίτες ποὺ μετεῖχαν στὴν περιφορὰ τοῦ Ἐπιταφίου
  – Πρόστιμο 1500 ευρώ στον ιερέα του Μαυροδενδρίου διότι, σύμφωνα με την παράβαση που βεβαιώθηκε, λειτουργούσε παρουσία πέντε πιστών – Από 300 ευρώ πρόστιμο στους πιστούς 27 -12- 2020

 5. PRWTA ANAGGAZANE TON KOSMO SE KATHIMERINES AUTOKTONIES, TWRA BRHKAN ALLO TROPO EKSONTWSEIS TOU PLITHISMOU, AYTOUS PSIFISATE LES KAI HTANE AGNWSTOI KAI AGNWSTES OI PROTHESEIS TOUS!! ARE ELLHNA POTE THA KSUPNHSEIS?

  1. Σσσσσσσσ κάνε ησυχία μην τους ξυπνήσεις από τον ύπνο τον βαθύ. Ο νεοέλληνας δεν πρόκειται να ξυπνήσει ποτέ δυστυχώς.

 6. Το πειραμα συνεχιζεται τα παντα για να κανεις εμβολιο χωρις να ξερουμε τις συνεπεις του σε λιγα χρονια.Κανε το astrazeneca το οποιο περιεχει τον ιο και επειδη φοβηθηκε ο κοσμος απο τους θανατους σωνει κ καλα να κανεις εμβολιο κανε δευτερη δοση με PFIZER το οποιο ειναι με mrna ασχετο το ενα εμβολιο με το αλλο αρκει να σε τρυπησουν.ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.