Μαζική σύσκεψη στη Κοζάνη με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο

Μαζική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Κοζάνη με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για τη κλιμάκωση του αγώνα με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, η Αγωνιστική Κίνηση γυναικών Κοζάνης (μέλος ΟΓΕ) αλλά και άλλοι εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το συντονιστικό εσπερινών σχολείων της Κοζάνης.

Στη εισήγηση του ο Γιώργος Γκούμας πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης μετέφερε τη θετική πείρα από την απεργία στις 6 Μάη όπου παρά τα εμπόδια από το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα μαζική και μαχητική.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη κάθε σωματείο να οργανώσει τη παρέμβαση του με στόχο την κλιμάκωση με απεργία με στόχο να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο. Κάθε σωματείο να ενημερώσει του εργαζόμενους του κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς το τι σημαίνει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Συμφωνήθηκε ένας κοινός σχεδιασμός όλων των σωματείων μπροστά στην απεργία όποτε και να γίνει και κάθε σωματείο με αποφάσεις ΔΣ και συνελεύσεων να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικέιμενη δίκη 6 συνδικαλιστλών του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 7 Ιούνη. Εκαναν προσπάθεια να εμποδίσουν τη μαζική νοθεία που ήθελαν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα από τη μαζική παραγωγή δεκάδων νόθων συνέδρων από σωματεία πυροτεχνήματα στο 35ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης το 2018.

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων μεταφέρθηκε η θετική πείρα από τη προηγούμενη απεργία όπου τα δύο μεγάλα εργοτάξια (5η μονάδα ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, 5η Μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδας) είχαν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής αλλά και πως θα αυτό θα εκφραστεί και μπροστά στην επόμενη απεργία με στόχο περισσότεροι εργάτες του κλάδου θα απεργήσουν αλλά και θα οργανωθούν στο συνδικάτο.

Από την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών αναδείχθηκε τι σημαίνει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας για τις εργαζόμενες γυναίκες αλλά και πως ακόμα περισσότερες θα μπουν στον αγώνα με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και με τα σωματεία.

Το ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας ανέδειξε τον αγώνα των εργολαβικών όλα τα χρόνια ενάντια στα απλήρωτα 10ωρα και πόσο μεγάλη είναι η συμμετοχή στα σωματεία αλλά και το μέτωπο στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων.

Στο κλείσιμο της σύσκεψης αποφασίστηκε το Σάββατο 29 Μάη να είναι μέρα προπαγάνδας ενάντια στο νομοσχέδιο και μπροστά στην απεργία. Να οργανωθεί από όλα τα Σωματεία πλατιά ενημέρωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Η ενημέρωση πρέπει να στοχεύει στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Σωματείο μπορεί να βάλει και τους δικούς του σταθμούς στη δράση με κλαδικές πρωτοβουλίες. Τη Δευτέρα 7 Ιούνη συγκέντρωση στις 8:30πμ έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στου 6 διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Μαζική σύσκεψη στη Κοζάνη με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο

  1. σπουδαιο εργαλειο ο κορωνοιος για τισς κυβερνησεις και τα συμφεροντα που τις στηριζουν
    φερνουμε στη μουφα τα νομοσχεδια και απαγορευσαμε και τις διαδηλωσεις λογω συνωστισμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.