Φωταγώγηση του κτιρίου της Βιβλιοθήκης στις 22 και 23 Μαΐου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πάσχοντες από την νόσο κοιλιοκάκη



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, ΝΠΔΔ του Δήμου Κοζάνης, συμμετέχει με την φωταγώγηση του κτηρίου της, στην προσπάθεια του Συλλόγου Εστία της Κοιλιοκάκης με στόχο την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση όλων μας απέναντι στους συμπολίτες που πάσχουν από αυτήν.

Το κτήριο της, επί της οδού Κ. Δαβάκη 9, θα φωτισθεί με μπλε αποχρώσεις το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 με την ευγενική υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης,

Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ είναι μια αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία η κατανάλωση δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και μερικές φορές η βρόμη) προκαλεί βλάβη στην εσωτερική επιφάνεια του εντέρου και επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου, χωρίς καμιά εξαίρεση, και η μοναδική της θεραπεία είναι η εφ’ όρου ζωής δίαιτα ελεύθερης γλουτένης και χωρίς ίχνη αυτής. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 1% του πληθυσμού σε Ευρώπη και Αμερική έχει ήδη διαγνωσθεί ή θα νοσήσει από ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για τους πάσχοντες από ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ και τους Συλλόγους που τους εκπροσωπούν ο μήνας Μάϊος είναι παγκόσμια αφιερωμένος για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων των κοινωνιών για την ΝΟΣΟ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.