Ανοιχτή Ημερίδα Παρουσίασης των Αποτελεσμάτων του Έργου aGROWchain



Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) ως Επικεφαλής Εταίρος, το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) ως Υπεύθυνος Δημοσιότητας και Επικοινωνίας καθώς και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ως Επιστημονικός Εταίρος, συμμετέχουν στο έργο «Εφοδιαστικές αλυσίδες από αγροτικά υπολείμματα για βιώσιμη ανάπτυξη» (Agrowaste supply chains for sustainable growth) με ακρωνύμιο aGROWchain, του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg – IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία αλυσίδας εφοδιασμού για πράσινα απόβλητα, και η ανάπτυξη του σχετικού επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της. Η αλυσίδα εφοδιασμού θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τα απόβλητα βιομάζας που είναι διαθέσιμα και στις δύο πλευρές των συνόρων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, και το επιχειρηματικό της μοντέλο θα προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Η βιώσιμη διαχείριση των υπολειμμάτων μπορεί να προσφέρει μια πραγματική λύση. Υπάρχει διαθέσιμη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βιομάζα ως καύσιμο για θέρμανση χώρου υπό τη μόνη προϋπόθεση που έχει δημιουργηθεί μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού. Εάν τηρείται αυτή η προϋπόθεση, τότε τα φθηνά ανανεώσιμα καύσιμα μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά καύσιμα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τον μετριασμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τον καθαρισμό του αγροτικού περιβάλλοντος από επικίνδυνα απόβλητα, τη βελτίωση της θερμικής άνεσης σε δημόσια κτίρια και την τήρηση της οδηγίας για την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 12:00, και λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19, θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας GoToMeeting.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε εδώ: https://global.gotomeeting.com/join/554097133

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.