Επιστολή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου στον Κ. Μητσοτάκη – Απογοήτευση για την κύρωση μνημονίων αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων

Την απογοήτευση και την βαθιά λύπη τους για την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κυρώσει τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων εκφράζουν οι ανά τον κόσμο Μακεδόνες, με ανοικτή επιστολή που απέστειλε η συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντίθεση των Παμμεκεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου οφείλεται στην κατάφωρη παραβίαση των όρων της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» εκ μέρους των Σκοπίων και στην έλλειψη οποιασδήποτε ελληνικής αντίδρασης που στηρίζεται τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στην ίδια την «Συμφωνία», όπως διαβάζουμε στο professors-phds.com

Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στα ΜΜΕ, υπογράφουν οι Πρόεδροι Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης, Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Γεώργιος Κοσμίδης, Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χρήστος Καράτζιος, Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου, Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Οντάριο (Καναδά) Γεώργιος Παπαδάκης, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα) Δημήτριος Γιουματζίδης και Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας Γιάννης Γκέγκας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

17 Μαΐου 2021

Προς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους των μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο, σας μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας και την βαθιά λύπη μας για τον χειρισμό της κυβέρνησή σας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η πλειονότητα των Ελλήνων που σας εξέλεξαν περίμεναν από εσάς αυτό που της είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. ελπίζοντας πως τα αλλεπάλληλα βέτο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ευνοϊκή κατάληξη της όλης «Συμφωνίας»! Προεκλογικά δηλώσατε πως δεν θα διαιρέσετε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Αναρωτιόμαστε πώς ενώσατε τον ελληνισμό που συμμετείχε στα πολυπληθή και ιστορικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις των πέντε ηπείρων;

Οι καταγραμμένες παραβιάσεις των γειτόνων μας ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρηση της «Συμφωνίας». Όμως οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων ακυρώνουν την «Συμφωνία» με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Αλλά και η στάση της κυβέρνησής σας ακυρώνει την «Συμφωνία» διότι ενώ έπρεπε να καταγγείλετε αυτές τις παραβιάσεις, δεν το κάνατε.

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι έθεσε θέμα δικαιωμάτων «Μακεδονικής» Μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η χώρα του θα βοηθήσει όλους όσοι θέλουν να προσφύγουν κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…κι ενώ αυτές οι δηλώσεις είναι παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνησή σας διατήρησε σιγή ιχθύος. Στο ίδιο ατόπημα υπέπεσε και ο Πρόεδρος Ζάεφ όταν προανάγγειλε στην εφημερίδα «Αυγή» ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και της χώρας του.

Ας εξετάσουμε τι θα αναγκαστούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν:

Τα σχολικά τους βιβλία παραμένουν επεκτατικά. Η κυβέρνησή σας αντικατέστησε τον πανεπιστημιακό κ. Σφέτα που γνώριζε άριστα την γλώσσα των Σκοπίων με πρόσωπα που γνωρίζουν την Σερβική…Τα βιβλία ακόμη αναθεωρούνται και εσείς θα ψηφίσετε μνημόνιο πάνω σ’ αυτό το θέμα; Νομίζετε πως οι ακαδημαϊκοί της γειτονικής χώρας θα αποδεχτούν την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, ή την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων; Θα κατακουτσουρέψουμε την ιστορία της Μακεδονίας μας και επιπλέον θα επιτελεστεί μια άθλια επιβεβαίωση της ονομασίας «Μακεδονική» για την γλώσσα και την εθνότητα ενός σλαβικού πληθυσμού, κάτι που και η Βουλγαρία αρνείται σθεναρά;

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα καλεστούν να κυρώσουν το μνημόνιο της αμυντικής συνεργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι Τούρκοι έχουν διεισδύσει στο στρατό της γείτονος, ο δε Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων έχει επισκεφθεί την Άγκυρα πρόσφατα. Ποια κοινά στρατιωτικά μυστικά μπορεί η Ελλάδα να ανταλλάξει με τους γείτονες; Μήπως η αμείλικτη επιθετικότητα της Τουρκίας βασίζεται στην διαρκώς υποχωρητική στάση της κυβέρνησή σας; Επιπλέον από ποια εχθρική χώρα η Ελλάδα πρέπει να διαθέσει την εθνική της αεροπορία για την εναέρια αστυνόμευση του FIR της γειτονικής χώρας; Απ’ ότι γνωρίζουμε όλες οι γειτονικές χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος γι’ αυτούς είναι η Αλβανική μειονότητα της χώρας τους.

Όσο για την εμπορική συνεργασία δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τι συμβαίνει στην Μακεδονία μας και ιδιαίτερα στην Δυτική Μακεδονία όπου μετά την βιαστική απολιγνιτοποίηση έχει ρημάξει ο τόπος λόγω ανεργίας και του δημογραφικού.

Μας απογοητεύετε οικτρά κ. Πρόεδρε με την υπόσχεσή σας στον κ. Ζάεφ, τον οποίο δεχτήκατε τώρα τελευταία στο Μέγαρο Μαξίμου, πως «θα ψηφίσετε τα τρία μνημόνια». Πώς καλείτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να κυρώσει άρον-άρον μια τέτοια συμφωνία όταν οι γείτονές μας την έχουν παραβιάσει αλλεπάλληλες φορές και όταν αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα;

Σημαντικό είναι να δούμε ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν αυτά τα μνημόνια…εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας

Πρόεδρος: Γιάννης Γκέγκας

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επιστολή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου στον Κ. Μητσοτάκη – Απογοήτευση για την κύρωση μνημονίων αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων

 1. Εδω στην Ελλαδα εχουμε ενα γνωμικο για τον ανθρωπο που μισεί τον γειτονα και λεμε” να ψοφησει η κατσικα του γειτονα”
  Εσεις που ζειτε μακρυα και λαδωσε το Α ντερο σας,το πηγατε παραπερα” να ψοφησει κι’ ο γειτονας”
  Δεν φοβηθηκατε την ζωη,ξενιτευθηκατε στα περατα της οικουμενης και φοβαστε τις αμυντικες συμφωνιες δυο γειτονικων κρατων!
  Εδω στην μανα σας Πατριδα δεν εμεινε τιποτα ορθιο,ολα τα γκρεμισε η δεξια,τα πλακωσε ο κορονοιος,ανεργια παντου νεοι φευγουν για καλυτερη τυχη,οπως φευγαν για Αμερικη το 1910 και για Ευρωπη το 1960 και σεις φοβαστε ενα κρατος,μιση Πελοποννησο!!
  Και ειδικα στην Δυτικη Μακεδονια,εκλεισαν τα εργοστασια,μετεβληθη ο τοπος σ’ εναν απεραντο σκουπιδοτοπο με σκουπιδια των Κερκυραιων και των αλλοδαπων,σταχτη και μπουρμπερη τα επίχειρα της πολιτικης των σαλτιμπαγκων και σεις κοιλοπονατε για τις αμυντικες συμφωνιες Ελλαδος- Βορειου Μακεδονιας!!!
  Σιγα μην σταξει η ουρα του γαιδαρου!
  Λες και διακυβευονται οι αμυντικες συμφωνιες Αμερικης- Ρωσιας!!
  Αφου κοιλοπονατε τοσο πολυ,οταν πατε στην Αγιά Σοφιά,αναψτε και κανενα κερί για την τρωθείσα Πατριδα σαςπου αγαπατε τοσο πολυ,αν φυσικα σας το επιτρεψει ο ερντογαν!!
  Ξεπουληθηκε η Χώρα και σεις τρεμετε την επερχομενη εθνικη αλλοιωση εκ των Βορείων γειτονων!!!
  Εδω αλλοιωθηκαμε απο μονοι μας,βγαλαμε τα ματια μονοι μας,συνδρομει των ελαχίστων και ανυπαρκτων πολιτικων της δεξιας και θα εχουμε κι εναν φοβο ακομα: μην τυχον και δεχθούμε επιθεση απο τους βόρειους γείτονες!!
  Ζειτε στα μεγαλυτερα κρατη του κοσμου και φοβαστε το μικροτερο κρατος στον κόσμο;
  Γιαυτο πηγατε τοσο μακρυα;
  Ειστε τοσο μακρυα που μαλλον δεν ειδατε το Ουρούτς ρέις να “αλωνιζει”το Αιγαιο και τοσο μακρυα που δεν ακούσατε πως,το συμβολο της πιστεως μας εγινε Τζαμι!!!
  Γεμισαν τα βουνα της Μακεδονιας με ανεμογεννητριες,τα χωραφια με καθρεφτακια,τα ποταμια και οι λιμνες με αμύαντο,οι αρκουδες κατεβαινουν στα χωρια,τα αγριογουρουνα στην Αριστοτελους….
  Οταν αποφασισετε καποτε να γυρισετε στην μανα- πατριδα σας,στα χωρια σας,θα σας υποδεχτουν μονο αρκουδες και αρκουδιαρηδες,αλλα το ντεφι θα το κρατουν οι αρκουδες!!
  Άλλαξαν τα πραγματα πατριώτες!!
  Την χασατε την πατριδα πατριωωωωτες!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.