Ο Δημήτρης Ζάκης για τη στερέωση – αποκατάσταση του Βυζαντινού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σερβίων



Προς το Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Σερβίων,

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστές σε όλους μας οι σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί διαχρονικά ο Βυζαντινός Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ο οποίος βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Καστροπολιτείας Σερβίων.

Το τελευταίο διάστημα αυτές οι ζημιές φαίνεται να έχουν γίνει πιο έντονες με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του κτιρίου.

Σας υποβάλω πρόταση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας με μοναδικό θέμα: ¨Στερέωση – Αποκατάσταση του Βυζαντινού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σερβίων¨.

Γνωρίζω ότι απαιτείται εισήγηση για το θέμα προκειμένου αυτό να συζητηθεί. Σας προσκομίζω αντίγραφο Γεωτεχνικής – Γεωλογικής Έκθεσης για τα φαινόμενα αστάθειας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου του Ναού.

Η έκθεση διαπιστώνει τα προβλήματα και προτείνει τις απαραίτητες λύσεις.

Συμπληρωματικά σας προσκομίζω αντίγραφο της 75/15-1-2014 απόφασης της 17ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την οποία εγκρίνεται η μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η γεωλογική μελέτη συντάχθηκε από Γεωλόγο της ΑΝΚΟ ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο με τη παρουσία της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων και συνεργατών της αλλά και τη δική μου παρουσία ως Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων.

Καλώ τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων να προσυπογράψουν την αίτησή μου για κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, εξ αιτίας της σοβαρότητας του θέματος.

Δημήτρης (Μίμης) Ζάκης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.