Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13-05-2021, στο στέκι της Δημοτικής Κίνησης συνάντηση μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Κίνησης και μελών του νεοσύστατου Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραγωγών παρέθεσαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην δημιουργία του συλλόγου τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Κοζάνη καθώς και τις απόψεις τους για την καλύτερη δυνατή επίλυση αυτών τόσο για την υποστήριξη των παραγωγών όσο και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών του Δήμου Κοζάνης. Εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» εκφράστηκε η υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Παραγωγών, αναφέρθηκαν οι ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προς αυτή την κατεύθυνση όπως ο σχεδιασμός δημιουργίας στεγασμένης λαϊκής αγοράς στον χώρο του ΟΣΕ, η σύνταξη κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η τήρηση της νομιμότητας σε όλες τις πτυχές λειτουργίας της.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς και ο ρόλος της σωστής λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα καθώς και στην δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας για νέους παραγωγούς του τόπου μας που θα επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τον κλάδο της αγροτοδιατροφής ως μία επαγγελματική διέξοδος στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης. Καθώς και η σημαντική στήριξη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που μπορεί να προσφέρει η λαϊκή αγορά με τη διάθεση φθηνών και ποιοτικών τοπικών προϊόντων στους συμπολίτες μας.

Τέλος δόθηκε η υπόσχεση για προώθηση και υποστήριξη των δίκαιων θέσεων του Συλλόγου Παραγωγών καθώς και συνέχιση των συναντήσεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.