Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το Επίδομα Στέγασης



Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του  Δήμου Κοζάνης, ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο πως ξεκίνησε από 1/5/2021 η σταδιακή επανυποβολή των αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ( πρώην ΚΕΑ) σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα, όπου αποτυπώνεται: Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων , Β. Η διάρκεια  ισχύος του και Γ. Ο μήνας επανυποβολής όπως διαμορφώνεται μετά και την τελευταία παράταση. 

Συμπερασματικά για το ΕΕΕ, οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν τον μήνα της τελευταίας έγκρισης. Πότε είχαν κάνει δηλαδή τελευταία φορά αίτηση για το επίδομα.

Α. Μήνας Έγκρισης  Β. Διάρκεια ισχύος  Γ. Μήνας επανυποβολής 
Μάϊος 2020 12 μηνη Μάϊος 2021 
Νοέμβριος 2020 6μηνη  
Ιούνιος 2020  12μηνη  
Σεπτέμβριος 2020 9μηνη Ιούνιος 2021 
Δεκέμβριος 2020 6μηνη  
Ιούλιος 2020 12μηνη  
Οκτώβριος 2020 9μηνη Ιούλιος 2021 
Ιανουάριος 2021 6μηνη  
Αύγουστος 2020 12μηνη Αύγουστος 2021 
Φεβρουάριος 2021  6μηνη  

Επίδομα Στέγασης 

Για το πρόγραμμα Επίδομα Στέγασης δεν θα δοθεί εκ νέου παράταση. Από την 1/5/2021, θα πρέπει εντός του μήνα λήξης της ισχύος της εκάστοτε εγκεκριμένης αίτησης ( όπως αυτός αναγράφεται πάνω δεξιά στην αίτηση) να υποβάλλεται νέα αίτηση από τον αιτούντα.

Οι πολίτες μπορούν πάντα να υποβάλλουν αίτηση μόνοι τους με κωδικούς Taxisnet στους παρακάτω συνδέσμους:

https://keaprogram.gr/

Επίδομα Στέγασης 

https://www.epidomastagasis.gr/

Στους πολίτες που απαιτείται να υποβάλλουν τις ανωτέρω αιτήσεις στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης (αδυναμία ολοκλήρωσης της αίτησης με τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet), εφισταται η προσοχή να φροντίσουν να κλείσουν εγκαίρως το ραντεβού τους, καθότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. 

Για ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επανυποβολής των αιτήσεων ή οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, καθώς και για ραντεβού σχετικά με : 

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  (Πρώην Κ.Ε.Α)
  • Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας 
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων 
  • Επίδομα Γέννησης 

μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Κέντρο Κοινότητας (2461028120), (e-mail:kentrokoinotitas@cityofkozani.gov.gr

Για ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επανυποβολής των αιτήσεων ή οποιαδήποτε άλλη  διευκρίνιση, καθώς και για ραντεβού σχετικά με το Επίδομα Στέγασης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο 2461021719( εσωτερικό 1).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.