Εσπερινά ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Κοζάνης: Κραυγή αγωνίας των Εσπερινών Λυκείων της χώρας

 

Το τελευταίο διάστημα, όλοι οι μαθητές, και ιδιαίτερα οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, προετοιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με κλειστά σχολεία λόγω πανδημίας και εξαιτίας της απροθυμείας να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Με την μετ’ εμποδίων τηλεκπαίδευση για όσους έχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς δεν πάρθηκε κανένα μέτρο ούτε καν για την εξασφάλιση και με τόσα άλλα, που ταλανίζουν τη σκέψη τους το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε όλον αυτόν τον καταιγισμό, έρχεται να προστεθεί και η τεράστια ανασφάλεια που τους δημιούργησε ο νέος νόμος του Υ.ΠΑΙ.Θ 4777/21, που αφορά και στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τη θέσπιση της ενιαίας Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ( Ε.Β.Ε ).

Ώς μαθητές των Εσπερινών Λυκείων διαμαρτυρώμαστε έντονα για το άδικο μέτρο της (Ε.Β.Ε.), καθώς μας καλεί να ανταγωνιστούμε τους μαθητές των Ημερήσιων Λυκείων και έτσι, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητές μας να εισαχθούμε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημανθεί, ότι οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων διεκδικούν θέσεις, που προορίζονται αποκλειστικά γι’ αυτούς, με ποσοστό μόλις 1%, των θέσεων που προορίζονται για τους μαθητές των Ημερησίων.

Ξεκινάμε έναν αγώνα για την κατάργηση της (Ε.Β.Ε.). Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι, γονείς. Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και συνάμα να μορφωθούν, ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο. Οι μαθητές των Εσπερινών Σχολείων θα έπρεπε να
απολαμβάνουν μία σειρά διευκολύνσεων σε σχέση με τη φοίτησή τους(π.χ. άδειες εξετάσεων κ.λπ.) που θα τους βοηθούσαν για να ολοκληρώσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν. Αντί για τέτοια μέτρα η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει ακόμη δυσκολότερη την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια με στόχο να μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών.

Καλούμε όλους τους οργανωμένους φορείς και μη, τους καθηγητές μας, αλλά και κάθε έναν που βρίσκει τον αγώνα μας ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δίκαιο , να σταθούν δίπλα μας.

Τους καλούμε να γίνουν οι φωνές μας, για να μπορέσουμε να έχουμε κι εμείς τα παιδιά των Εσπερινών Λυκείων, δικαίωμα στο όνειρο.

Με εκτίμηση
Εσπερινά ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.