Εμβόλια: Αυτό είναι το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση – Δείτε το γράφημα



Από το makthes.gr:

Το υπουργείο υγείας της Κύπρου, ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα με την αποτελεσματικότητα των τεσσάρων εμβολίων που χορηγούνται στην ευρωπαϊκή ένωση, μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση για AstraZeneca, Moderna και Pfiyer-BionTech αλλά και μετά τη χορήγηση της μοναδικής δόσης για το σκεύασμα της Johnson & Johnson, δημοσιεύοντας κατάλογο με “απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις” για τον εμβολιασμό .

Στην ερώτηση “Ποιο είναι το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο;” απαντά το γράφημα και επιπροσθέτως τονίζεται:

– Pfizer/BioNTech: προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

– AstraZeneca: διασφαλίζει ανοσία κατά 70% τρεις εβδομάδες από την 1η δόση, ενώ 15 ημέρες μετά τη 2η δόση επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως 76% έως 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

– Moderna: η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1η δόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6) μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

– Johnson&Johnson: η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.