Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την πανδημία



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στη συνεδρίασή του στις 5-4-2021 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Το τελευταίο διάστημα η ΠΕ Κοζάνης έχει περιέλθει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Η εκρηκτική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τον τελευταίο μήνα, έχει οδηγήσει στο να κατέχουμε μια θλιβερή πρωτιά.

Σήμερα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να προστατέψουμε όλοι μας το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Όμως η υγειονομική κρίση πλήττει σκληρά την τοπική οικονομία με το κλείσιμο του λιανεμπορίου. Μια τοπική οικονομία που ήδη στενάζει εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναία στήριξή της με συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να κρατηθεί όρθια και να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Ταυτόχρονα η πανδημία του κορωνοϊού αναδεικνύει σ’ όλη την έκτασή της, τις αδυναμίες του υγειονομικού συστήματος.

Παρά την τεράστια και με αυτοθυσία προσφορά των υγειονομικών στελεχών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Η υποχρέωση της πολιτείας να τις καλύψει, είναι αδιαμφισβήτητη και επιβεβλημένη.

Η δε οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μαμάτσειο, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας, που θα αναβαθμίσει συνολικά την υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.