Ο λαός της Εορδαίας είπε όχι σε Αιολικά και Φωτοβολταϊκά στο Βέρμιο



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του λαού της Περιοχής Εορδαίας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες», συμμετείχαν στην συγκέντρωση που έγινε στους Πύργους χθες Κυριακή 11/4/21 ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών και Φωτοβολταϊκών στο Βέρμιο.

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες» ο Σπύρος Κωνσταντινίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην καταστροφή που σχεδιάζεται στην ευρύτερη Περιοχή με αφορμή τη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση. Επίσης ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια της Κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε, με μεγάλη συμμετοχή, ορειβασία στο Βέρμιο μέχρι το ορεινό καταφύγιο όπου αναρτήθηκαν πανό και φωνάχθηκαν συνθήματα ενάντια στη λεηλασία της των βουνών και των κάμπων της Περιοχής.

Η ενωτική κίνηση «Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας» συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην ορειβασία στηρίζοντας αυτή την πρωτοπόρα αγωνιστική δράση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες».

Ο Αγώνας συνεχίζεται για:

    • Συνέχιση της λειτουργίας των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων που τηρούν τα περιβαλλοντικά όρια και όρους με πρώτο στόχο την αποκατάσταση των εξορυχθέντων εκτάσεων  και την επιστροφή τους στην κοινωνία της Περιοχής. 
    • Καμία νέα εγκατάσταση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι κορεσμένη όπως και ολόκληρη η Χώρα.
    • Όχι στην Καύση σκουπιδιών ούτε εδώ ούτε σε άλλη Περιοχή
    • Δεν δεχόμαστε να γίνουμε ο σκουπιδότοπος της Χώρας
    • Όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στο Ζιδάνι, στα πρώην ΜΑΒΕ
    • Να αποκατασταθεί άμεσα ο δηλητηριασμένος υδροφόρος ορίζοντας της Περιοχής  
    • Ναι στην αειφορία και στην προστασία του οικοσυστήματος της Περιοχής, των βοσκοτόπων και των αγροτικών εκτάσεων 
    • Αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού της Δυτικής Μακεδονίας
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των νερών

«Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.