Self tests: 193 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής



Ενα 24ωρο πριν το άνοιγμα των Λυκείων, έγινε διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να δηλώσουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, τα αποτελέσματα του τεστ, ενώ κατά τη προσέλευσή τους στο Λύκειο να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ. Μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 35 μαθητές και καθηγητές ήταν θετικοί σε κορωνοϊός.

Self tests: 95 μαθητές θετικοί σε Covid-19

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, εντοπίστηκαν 193 θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 95 είναι μαθητές και οι 98 είναι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό. Όλοι θα πρέπει να κάνουν στη συνέχεια επαναληπτικό τεστ και σε κάθε περίπτωση, να μην πάνε στο σχολείο τους.

Άρα, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, που θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο. Άρα, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, που θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στο ΦΕΚ (1440/B’/10.04.2021), ορίζει ότι τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Self tests: 193 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.