Proud Farm Κοζάνη: Κατέκτησαν βραβείο και με τα χρήματα επένδυσαν σε ένα εκκολαπτήριο νέων αιγοπροβατοτρόφων



Κατέκτησαν ένα βραβείο και αποφάσισαν να επενδύσουν το χρηματικό τους έπαθλο σε ένα εκκολαπτήριο νέων αιγοπροβατοτρόφων. Ο λόγος για μία ομάδα πρωτοπόρων και τολμηρών κτηνοτρόφων από την Κοζάνη των μελών της Proud Farm.

Oι «περήφανοι κτηνοτρόφοι», κατέκτησαν την πρώτη θέση στα Venture Impact Awards και βραβεύτηκαν από το Hellenic Initiative με 30.000 δολάρια με τα οποία θα διαμορφώσουν τις βασικές εγκαταστάσεις για την πρώτη θερμοκοιτίδα νέων αιγοπροβατοτρόφων. Κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο για το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα της δραστηριότητάς τους και το διαθέτουν για να τη διευρύνουν.

Όπως εξήγησαν στο Ο3 της ΕΡΤ3 οι Νίκος Κολτσίδας και Στάθης Πασχαλίδης αυτό που θα διασφαλίσουν οι Proud Farmers στους νέους συναδέλφους τους είναι ιδανικές συνθήκες εργασίας και την απαραίτητη τεχνογνωσία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ήδη ως ομάδα επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές για το γάλα και τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγουν ενώ στόχος της καινοτόμου πρωτοβουλίας τους είναι να στηρίξουν νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία μία επιχειρηματική δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου που απαιτεί ακόμη και περισσότερα από 120.000 ευρώ για να αρχίσει κανείς. Γεγονός που ειδικά σήμερα αποτρέπει τους νέους από την ενασχόληση με τον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως εξήγησε μάλιστα στο Ο3 ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Γιώργος Αρσένος, μέσα στα πρώτα τρία χρόνια οι νέοι κτηνοτρόφοι θα έχουν καταφέρει με την κατάλληλη στήριξη να διασφαλίσουν ώριμο ζωικό και παραγωγικό κεφάλαιο ώστε να συνεχίσουν μόνοι τους την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Χριστίνα Χαλεπλίδου – ΕΡΤ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.