Σωματείο Εκπαιδευτών Δυτικής Μακεδονίας: Υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση ενίσχυσης της δραστηριότητας μας;

 

Με αφορμή την κοινή επιστολή Περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας,Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων με την απαραίτητη ρευστότητα και λόγω του ότι οι περιοχές μας παραμένουν κλειστές από οποιαδήποτε δραστηριότητα παρόλο που υπήρξε άρση του lockdown (31.3.2021) σε άλλες περιοχές θα θέλαμε ως κλάδος να ρωτήσουμε:

Υπάρχει στον σχεδιασμό της όχλησης στον Πρωθυπουργό αναφορά στον κλάδο των Εκπαιδευτών;

Υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση ενίσχυσης από την Περιφέρεια της δραστηριότητας μας;

Υπάρχει ένταξη του ΚΑΔ 8553 που αφορά σε υπηρεσίες σχολών οδηγών στην με αριθμ. 29013/2021 (ΦΕΚ Β’ 900/08.03.2021) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Ενίσχυση επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid 19»(3000 ευρώ);

Υπάρχει πρόθεση για πραγματική βοήθεια του κλάδου που παραμένει κλειστός με κρατική εντολή από τις 15 Οκτωβρίου και εντεύθεν;

Να τονίσουμε εδώ,ότι ακόμα και το λιανεμπόριο λειτούργησε έστω και με click away ή click in shop και σε κάθε περίπτωση αυτό βρίσκεται στις προτεραιότητες ενίσχυσης.

Εμείς;

Κύριοι,όπως πολύ καλά γνωρίζετε,οι σχολές οδηγών παραμένουν κλειστές σχεδόν εννέα μήνες από την έναρξη της πανδημίας.

Ερχόμενοι από τις γνωστές παλινωδίες(αποχές εξεταστών,καθυστέρηση δημοσίευσης ενός εν τέλει ανεφάρμοστου νόμου,Σεπτ2018-Ιούλ2019) που μας είχαν ήδη στοιχίσει άλλους δέκα μήνες ανεργίας,δεν είχαμε την οικονομική ευελιξία άλλων κλάδων.

Γνωρίζετε επιπροσθέτως ότι λόγω των ανύπαρκτων εισοδημάτων των προηγούμενων ετών δεν είχαμε καμία πρόσβαση σε προγράμματα ρευστότητας ή ακόμα και σε επιστρεπτέες προκαταβολές.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα έξοδα μας “τρέχουν” ενώ είμαστε κλειστοί.

Η επάνοδος μας στον επαγγελματικό στίβο,όταν αυτή συμβεί,θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κόστος.

Έχουμε περιέλθει σε ένα οικονομικό-τεχνητό κώμα στο οποίο δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Όμως υπάρχουν ευθύνες.

Παρακαλούμε,όπως μεριμνήσετε για να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό αφανισμό και την ανεργία που είναι πολύ πιο κοντά σε μας από άλλους κλάδους.

Σωματείο Εκπαιδευτών Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.