Online Σεμινάριο για μαθητές και γονείς από τα εκπαιδευτήρια Εν-Ταξη για την ψυχική υγεία και ενδυνάμωση στην εποχή της πανδημίας



ΨYXIKH YΓEIA KAI ENΔYNAMΩΣH ΣTHN EΠOXH THΣ ΠANΔHMIAΣ. (EΦHBEIA- ΔIAXEIPIΣH AΓXOYΣ & XPONOY – ΣXEΣEIΣ & OPIA)

Το Σάββατο 3 Απριλίου στις 17:30

Η παρούσα φάση της πανδημίας και όλα τα σύνοδα μέτρα του περιορισμού των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ενταση των δυσφορικών συναισθημάτων που βιώνουν αυτό το διάστημα οι μαθητές και μαζί και οι γονείς τους.

Η απώλεια της κανονικότητας τους, ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, η αβεβαιότητα για το άνοιγμα των σχολείων και ταυτόχρονα ο φόρτος εργασίας, τους έχουν φέρει στο προσκήνιο φόβο και αγωνία, αλλά και συμπεριφορές απόσυρσης, αδράνειας ή/και πανικού.

Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο όπου η προσπάθεια χρειάζεται να ενταθεί και η υπομονή λιγοστεύει, τα εκπαιδευτήρια εν-τάξη διοργανώνουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την ψυχική υγεία και την ενδυνάμωση που απευθύνεται σε μαθητές και γονείς, ώστε να αναδείξουμε τους τρόπους που μπορούμε να διαχειριστούμε όλοι την τρέχουσα κατάσταση.

Η θεματολογία του σεμιναρίου :
– Πρακτικές Συμβουλές και ασκήσεις ενδυνάμωσης για την περίοδο της καραντίνας
– Πως επηρεάζονται οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών σε αυτή τη φάση
– Τι είναι το άγχος – Πως το αναγνωρίζουμε και πως αλληλεπιδρά με την αναπτυξιακή φάση της Εφηβείας, αλλά και την παρούσα συγκυρία της COVID-19

Εισηγήτριες
Νίκη Μπίγγου
Γιούλη Δελιέζα
Motus Animi – Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο θα μεταδοθεί από το κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCz12xop0KMieocwEmLpeTzg

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το εκπαιδευτήριο Εν-Ταξη στην Κοζάνη

Εκπαιδευτήρια «Εν Τάξη»
Σαρανταπόρου 12, 2ος όροφος, Κοζάνη
Τηλέφωνο : 2461026333
Email : kozani@en-taksi.gr

Βρείτε το στο facebook – κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.