Απορρίφθηκε το αίτημα της κοινότητας Κοζάνης για μετατροπή της οδού περιμετρικά του ΟΣΕ στην συμβολή των οδών Τριών Δένδρων και Ολύμπου σε ήπιας κυκλοφορίας



Από την Κοινότητα Κοζάνης:

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τους συμπολίτες μας.

H Κοινότητα Κοζάνης πρότεινε:

με την Υπ’αριθμ.2292/06-07-2020 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης για την μετατροπή της οδού περιμετρικά του πάρκου του ΟΣΕ, στην συμβολή των οδών Τριών Δένδρων και Ολύμπου, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Μία πρόταση που υιοθετήσαμε και προωθήσαμε στα αρμόδια όργανα του Δήμου έπειτα από υπόδειξη εκατοντάδων συμπολιτών μας , όπου καθημερινά ΑΜΕΑ , πολίτες , παρέες νέων , οικογένειες (με καροτσάκια και ποδήλατα) έχουν κάνει ένα παρατημένο πάρκο σε σημείο περιπάτου , διασκέδασης και συνάντησης.

Μία πρόταση με ελάχιστο οικονομικό κόστος , αλλά μεγάλο όφελος για την πόλη.

Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια μεγάλων πάρκων εντός αστικού ιστού και θεωρήσαμε έστω και με τη μορφή ήπιας κυκλοφορίας με συγκεκριμένο ωράριο να αξιοποιηθεί ο εν λόγω χώρος.

Η Υπηρεσία:

Εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος, διότι λόγω των υφισταμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού(μεγάλο πλάτος οδοστρώματος), δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία της σαν οδός ήπιας κυκλοφορίας και επομένως είναι αναγκαίο πρώτα να πραγματοποιηθεί η ανάπλασή της με τα τεχνικά στοιχεία αυτών των οδών.

Γνωμοδότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακού:

Σύμφωνη γνώμη των μελών της Επιτροπής, εκτός του κ. Γρηγοριάδη Γιάννη πρόεδρος Κοινότητας Κοζάνης ο οποίος διαφωνεί με την εισήγηση της Υπηρεσίας – υπ’ αριθμ. 2292/06-07-2020 Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης για την μετατροπή της οδού περιμετρικά του πάρκου του ΟΣΕ, στην συμβολή των οδών Τριών Δένδρων και Ολύμπου, σε οδό ήπιας κυκλοφορία.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής:

Αποφάσισε ομόφωνα, στην πρόταση της Υπηρεσίας η οποία είναι ίδια με της Επιτροπής Κυκλοφοριακού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.