«1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821» από την Παρέμβαση



Η Παρέμβαση τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με την έκδοση «1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821».

Το 2021 είναι μια μοναδική χρονιά για τη χώρα. Η επέτειος αυτή μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας για τα διακόσια χρόνια του εθνικού μας βίου. Η επέτειος δύο αιώνων ενώνει το παρελθόν με το παρόν σε μία διαδρομή που οδηγεί στο αύριο, συμβάλλοντας στην τοπική και την εθνική μας αυτογνωσία.

Στην έκδοση γράφουν οι: Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Π.Δ.Μ.-Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Π.Δ.Μ., Θανάσης Καλλιανιώτης, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός, Νίκος Μπουκουβάλας, Χημικός, Τάσος Χαρέλας, Φιλόλογος, Μάριος Μώρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Άννα Μαμάτσιου, Φιλόλογος, Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας – Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση. Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Καραγιάννη. Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έργα ζωγραφικής: Κώστας Ντιός, Γιώργος Κόλλας. Εξώφυλλο: Κολάζ από πίνακα με τίτλο «Κοζανίτικη Γραμματεία» (Ιερά Μονή Αναλήψεως Κοζάνης).

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821» από την Παρέμβαση

  1. Συμπαρασταση στους ντοπιους δημοσιογραφους!

    - Edit

    Απαντήστε

    Το λεει ο ηλιος στα βουνα
    το λεν τα χελιδονια
    η δημοκρατια εφτασε
    ηλθε κι ο Μπουκουβάλας!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.