Το ΕΒΕ Κοζάνης ζητά από τους αρμοδίους Υπουργούς την έγκριση όλων των αιτήσεων των δικαιούχων «Ενίσχυσης λόγω τοπικών μέτρων Χριστουγέννων» με το ποσό των 3.000 ευρώ



Το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Πρόεδρος Νίκος Σαρρής, με αφορμή το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε την πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων επιχειρήσεων των λοιπών Δήμων της ΠΕ Κοζάνης πλην του Δήμου Κοζάνης για «Ενίσχυση λόγω μέτρων Χριστουγέννων» με το ποσό των 3000,00 ευρώ, με επιστολή του προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Γιάννη Τσακίρη, ζητά την έγκριση όλων των αιτήσεων των επιχειρήσεων που θα υποβληθούν εντός των ορισμένων προθεσμιών.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, η έκτακτη επιδότηση ύψους 3.000,00 ευρώ, που κατόπιν της σχετικής σας απόφασης θα καταβληθεί ως αποζημίωση στις πληττόμενες από τον covid 19 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια κ.α. και στην περιοχή της ΠΕ Κοζάνης, θεωρούμε ότι αποτελεί μέτρο που θα ανακουφίσει έστω και λίγο όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν την «Ενίσχυση λόγω τοπικών μέτρων Χριστουγέννων» ως τρόπον τινά «αντιστάθμισμα» της τεράστιας οικονομικής ζημίας που υπέστησαν καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας την περίοδο αυτή που όλες οι επιχειρήσεις ανεβάζουν τους τζίρους τους ούτε «υπό όρους» όπως ίσχυσε στις άλλες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, επειδή κατά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων, λόγω τεχνικών προβλημάτων, δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους για υπαγωγή στο μέτρο όλες οι επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης των λοιπών Δήμων πλην του Δήμου Κοζάνης τις οποίες όμως θα υποβάλουν εντός της ορισθείσης ημερομηνίας, και με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός της ενίσχυσης είναι συγκεκριμένος, σας απευθύνουμε με το παρόν αίτημα έγκρισης όλων των αιτήσεων των επιχειρήσεων – μελών μας που πληρούν τις προϋποθέσεις και διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ήδη, σας μεταφέρουμε ότι επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία μεταξύ των δικαιούχων για το εάν την τύχη της αίτησής τους θα κρίνει ο χρόνος υποβολής της (σειρά υποβολής με αρ. πρωτ και ημερομηνία) σε περίπτωση που εξαντληθεί ο προϋπολογισμός .

Έχοντας την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους έχοντες τις προϋποθέσεις ενίσχυσης, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, ώστε όλες οι επιχειρήσεις που πληρούν τους όρους- και ως εκ τούτου είναι δικαιούχοι- να λάβουν την ενίσχυση.

Για τις ενέργειές σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.