Ρωγμές σε εκκλησίες και κοινοτικά κτίρια της Σαμαρίνας από τον σεισμό των 4,3R – Στην περιοχή ο Δήμαρχος Γρεβενών



Στην κοινότητα Σαμαρίνας του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ζήση Κιάκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που άφησε πίσω της η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το χωριό τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, με την πολύτιμη βοήθεια του συνδημότη μας κ.Νίκου Χατζηαποστόλου, διαπιστώθηκαν ρωγμές και φθορές τόσο στους Ιερούς Ναούς της Μικρής και Μεγάλης Παναγιάς, που αποτελούν λαμπρά και σπουδαία θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας, όσο και στο Ιστορικό Σχολείο αλλά και στον Κοινοτικό Ξενώνα της περιοχής, αναπόσπαστα κομμάτια της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο κ.Δασταμάνης, συνομιλώντας με μόνιμους κατοίκους της κοινότητας, υπογράμμισε ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής θα γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ σύντομα θα γνωστοποιηθούν από τον Δήμο Γρεβενών και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, το χιόνι έπεφτε ιδιαίτερα πυκνό στο ξακουστό και πανέμορφο Βλαχοχώρι των 1550 μέτρων, θυμίζοντάς μας ότι η Σαμαρίνα Γρεβενών αποτελεί έναν μοναδικό και πανέμορφο τουριστικό προορισμό της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.