Τοποθετήθηκε η προτομή του Ιατροφιλόσοφου Γεωργίου Σακκελαρίου στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης



Από το προφίλ του Βαγγέλη Σημανδράκου στο fb:

Στο πλαίσιο της επανατοποθέτησης των μνημείων που είχαν αφαιρεθεί έπειτα από την κατασκευή της κεντρικής πλατείας, τοποθετήθηκε η προτομή του Ιατροφιλόσοφου Γεωργίου Σακκελαρίου στο Δημοτικό Κήπο απέναντι από την κεντρική είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η αποκατάσταση θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, και σε λίγες μέρες ακολουθεί και η τοποθέτηση του ανδριάντα του Μητροπολίτου Ιωακείμ στη θέση Νταμάρια στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης.

3 σχόλια στο άρθρο “Τοποθετήθηκε η προτομή του Ιατροφιλόσοφου Γεωργίου Σακκελαρίου στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης

  1. Ρηγας Αδαμαντιου

    - Edit

    Απαντήστε

    Η θεση του Μητροπολιτου ΙΩΑΚΕΙΜ διπλα στο καμπαναριο ν ακουγεται η φωνη του με τον ηχο της καμπανας!!!

  2. Καλημερα σ ολους!
    Ας αφησουμε τα οργισμενα κηρυγματα ,των αγαπωντων η μαλλον των μισουντων επι το ορθον,παραεκκλησιαστκων και οργανωσιακων,των μισουντων την μεγαλη και εμβληματικη μορφη του Δεσποτου Ιωακειμ και ας ταξιδεψουμε μεχρι την θεολογικη σχολη του Α Π.Θ,για να δουμε ,πως,ανωτατοι κληρικοι και καθηγητες της ανωθεν σχολης, τιμησαν με τιμες μεγαλες την ηρωικη μορφη του αγωνιστου Ιωακειμ!
    Πριν αρχισει το ταξιδι,δυο λογια προς επιρρωσιν των παρακατω που θα ειπωθουν!!
    Η θεολογια της επαναστασης,γεννημα- θρεμμα των απελευθερωτικων κινηματων της Λατινικης αμερικης,δεν περιοριστηκε στα ορια της Λατινικης αμερικης,εβγαλε κλωναρια που απλωθηκαν οπου της γης!!
    Απλωθηκαν αυτα τα κλωναρια και στην ελλαδα με τους αγωνες ιερωμενων- αγωνιστων και στην θεολογικη σχολη της Θεσνικης!
    Αρχιζει το ταξιδι τωρα..που ειπαμε παραπανω!!!
    Η θεολογικη σχολη της θεσνικης απεδειξε οτι δεν εχει ταμπου στην θεολογια των διατριβων και ειναι ανοικτη σε καθε τεκμιριωμενη επιστημονικη τοποθετηση.ανεξαρτητως των προσωπων και ιδεολογιων!!
    Ετσι,την τεταρτη 6 ιουνιου 2018, η αρμοδια 7 μελης Εξεταστικη Επιτροπη,ενεκρινε και βαθμολογησε με άριστα,επαναλαμβανω με άριστα μετα διακρισεως την διατριβη που υποστηριξε ο κ.Παναγιωτης Φίτζιος και η οποια ειχε ως θεμα την προσωπικοτητα,τη ζωη,το εργο και τη δραση ενος Μητροπολιτου που κινηθηκε περα απο τα συνηθισμενα!!
    Ενος μητροπολιτου ο οποιος κατα την περιοδο της κατοχης της χωρας μας απο τους γερμανους κ α τ α κ τ η τ ε ς δραστηριοποιηθηκε
    Ενεργα στν χωρο της αριστερας,εντασσομενος στο ΕΑΜ!!
    Τιτλος διαυριβης”Μητροπολιτης Κοζανης Ιωακειμ Απιστολιδης.Η ζωη,η δραση τιυ και η εν γενει προσφορα του”
    Την επταμελη εξεταστικη επιτροπη απετελεσαν οι καθηγητες!
    Επαναλαμβανω!!οι καθηγητες:Διονυσιος Βαλαης,αναπληρωτης καθηγητης του τμηματος θεολογιας ΑΠΘ( προεδρος και επιβλεπων καθηγητης),
    Μητροπολιτης Αρκαλοχωριου.Καστελλιου και Βιαννου Ανδρεας Ν α ν α κ η ς( γνωστος μου απο τα φοιτητικα μας χρονια),καθηγητης του τμηματος θεολογιαςΑΠΘ,Χρηστος Αραμπατζηςκαθηγητης του τμηματος θεολογιας ΑΠΘ,Μιχαηλ Τριτοςκαθηγητης του τμηματος Ποιμαντικης και κοινωνικης θεολογιας του ΑΠΘ( υπ οψιν ,η θεολογικη του ΑΠΘ εχει δυο τμηματα)
    Βασιλειος Κουκουσας,καθηγητης του τμηματος ποιμαντικης και κοινωνικης θεολογιας ΑΠΘ,Ιωαννης Μπακας,επικουρος καθηγητης του τμηματος ποιμαντικης και κοινωνικης θεολογιας ΑΠΘ και Αντωνια Κυριαζη,επικουρος καθηγητρια του τμηματος θεολογιας ΑΠΘ!!
    Οπως ηδη προαναφερθηκε η διατριβη εγκριθηκε και βαθμολογηθηκε με αριστα 10 μετα διακρισεως!!!
    Επιλογος διατριβης: θεωρειται καυχημα και λευκη σελιδα της εκκλησιας,απο τους αριστερους συγγρσφεις,ενω αντιθετα περιγραφεται με μελανα χρωματα απο τους αντικομμουνιστες!!
    Ειχε φανατικους εχθρους και ελαχιστους φιλους!
    Τελικα ηταν πολιτικο αναστημα με μητρα τον Βενιζελο,ενδεδυμενο με αρχιερατικο μανδυα,τον οποιο δεν απεβαλε,εμποτισμενο με ο ρ α μ α τ α και τις α γ ω ν ι ε ς του Πατριαρχικου περιβαλλοντος του Ιωακειμ Γ’ κσι τους πολιτικους προσανατολισμους του Μελετιου Μεταξακη!!
    Σημειωση πρωτη!τα κενα στα γραμματα ιδία εμπνεύσει!!
    Σημειωση δευτερη! Οταν ο Ιωακειμ εκανε σπουδες και μετσπτυχιακα στις πολιτικες Επιστημες στο παρισι,καποιοι εγχωριοι επισκοποι δεν γνωριζσν τι εστι επιγονατιο ν!!!
    Σημειωση τριτη!!Καλη Τεσσαρακοστη!!
    Επεξηγηση: επιγονατιον η επιγονατιο ειναι αμφιον η αμφιο επισκοπων και ορισμενων οφφικιούχων πρεσβυτερων στην ορθοδοξη εκκλησιαν η εκκλησια!!
    Στους σλαβοφωνους ορθοδοξους ομομσζεται επιμήριον!!
    Η τραγικη ειρωνεια σ ενα κειμενο δεν υπογραμμιζεται την ανακαλυπτει ο αναγνωστης!!
    Η εκδηλη αγαπη μου προς τον Δεσποτη Ιωακειμ εκανε εκκωφαντικη την τραγικη ειρωνεια…
    Τι λετε;
    Σιγουρα συμφωνειτε στο: ο ανδριαντας του Δεσποτου Ιωακειμ διπλα στο καμπαναριο του Αγιου Νικολαου,να ακουγεται η φωνη του Ιωακειμ,μεσα απο την εναλλαγη των μελωδικων ηχων της καμπανας!!!
    Γενοιτο!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.