Βίντεο: Εισήγηση του Γ. Κασαπίδη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για επιπλέον οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας



Την επιπλέον οικονομική στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων των περιφερειών που επλήγησαν και πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, όπως η Δυτική Μακεδονία, ζήτησε με εισήγησή του στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Περιφερειάρχης, σήμερα 19/3/2021. Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι απαραίτητη για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Π.Δ.Μ. από τα παρατεταμένα, πολύμηνα lockdowns και το πρόβλημα της οριζόντιας αντιμετώπισης όλων των Περιφερειών της Ευρώπης, η οποία οδηγεί σε ανισότητες και προβλήματα. Τόνισε τις ιδιαίτερες συνθήκες της Περιφέρειάς μας λόγω της απολιγνιτοποίησης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, τέλος, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών να διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) το αίτημά του για μέριμνά της για επιπλέον οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων των Περιφερειών αυτών και την εφαρμογή της πολιτικής της συνοχής που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εισήγηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Αρχής, που υπέβαλε την 1/3/2021 ως πρόταση θέματος προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών το εν λόγω ζήτημα. Αν και είχαν τεθεί εκατοντάδες θέματα ενώπιον της Επιτροπής, το ζήτημα που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης ήταν μεταξύ των τριών που επελέγησαν προς ανάπτυξη στην Ολομέλεια ως κρίσιμο και πολύ σημαντικό, καταδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόβλημα αυτό.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.