Πανελλήνιος σπαραγμός για τον μικρό Ζαχαρία – Πάλεψε σαν ήρωας αλλά δεν τα κατάφερε



Το θαύμα δεν ήταν αρκετό

Στο νεκροταφείο του χωριού γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με ολόκληρη την Κρήτη αλλά και το πανελλήνιο να λέει το «τελευταίο αντίο» στο 2χρονο αγοράκι που έφυγε από αυτή τη ζωή τόσο πρόωρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής το πανελλήνιο συγκλονισμένο αποχαιρέτησε τον μικρό Ζαχαρία.

Οι εικόνες από την Κρήτη ραγίζουν καρδιές. Αστείρευτα δάκρυα από το πρωί για ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει Λουλούδια στην άκρη του δρόμου για ένα αγγελούδι που πάλεψε γενναία αλλά δεν τα κατάφερε. Πόνος βουβός που κατά διαστήματα σπάει από τα σπαρακτικά μοιρολόγια της γιαγιάς του. Ο Ζαχαρίας που έπεσε προχθές σε αυτό το βαρέλι κι επανήλθε στη ζωή τρεις ώρες μετά, έχασε τη μάχη λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο χωριό ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα κι προκαλούν θλίψη Η οικογένεια τηρεί το έθιμο και βαπτίζει το πρωί το μόλις πέντε μηνών κοριτσάκι της έτσι ώστε στην κηδεία του μικρού Ζαχαρία, να μην υπάρχει κανένα αβάπτιστο μέλος της. Ο άτυχος Ζαχαρίας πριν από λίγους μήνες, έξω από το σπίτι του, επρόκειτο να βαπτιστεί μαζί με την αδερφή του, το επόμενο διάστημα. Η μοίρα όμως του επιφύλασσε ένα πρόωρο και άδικο τέλος.

Το μεσημέρι την ώρα που έφτανε η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο στο σπίτι της οικογένειας, ένα ολόκληρο χωριό προσπαθούσε μάταια να τους συμπαρασταθεί. Λόγια παρηγοριάς όμως ήταν αδύνατον να απαλύνουν τον πόνο τους, αυτές τις στιγμές. Το αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τη 01.30 τη νύχτα στο ΠΑΓΝΗ.

Η μάχη ήταν άνιση. Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση κ παρά τις προσπάθειες των γιατρών, στάθηκε αδύνατον να κρατηθεί στη ζωή.

Το χρονικό του δράματος

Ο μικρός Ζαχαρίας βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του, και περίμενε να επιστρέψει η μητέρα του από το σούπερ μάρκετ, για να πάνε στο δικό του που βρίσκεται δίπλα ακριβώς. Όταν έγινε αυτό, η μητέρα του ξεκίνησε να τακτοποιεί τα πράγματα και το παιδί πήγε μόνο του δίπλα, στο εργοτάξιο του σπιτιού. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει κανείς έπεσε σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν, στο ΚΥ του Χάρακα, δεν έφεραν αρχικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επί τρεις ώρες προσπαθούσαν μάταια. Ανακοίνωσαν τον θάνατο στον θείο του, που περίμενε απέξω, ειδοποίησαν νεκροφόρα και έκαναν μια τελευταία προσπάθεια. Σε αυτή το παιδί ανέκτησε το σφυγμό του. Το πρώτο θαύμα όμως δεν ήταν αρκετό. Οι σφυγμοί του μικρού Ζαχαρία ανέβηκαν αλλά η μάχη για τη ζωή του, ήταν αδύνατον να κερδηθεί.

Σπαραγμός στην Κρήτη για το 2χρονο αγγελούδι

Πριν από λίγα λεπτά η Κρήτη αποχαιρέτισε το 2χρονο αγοράκι σε κλίμα οδύνης. Οι γονείς ήταν συντετριμμένοι υποβασταζόμενοι. Είχαν στο πλάι ολόκληρο το χωριό. Νωρίτερα το μεσημέρι οι γυναίκες του χωριού έστρωσαν όλο το δρόμο από τον οποίο θα περνούσε η σορός του παιδιού με λευκά κρίνα. Έτσι το αποχαιρέτησαν με λευκά λουλούδια στα χέρια. Τα λόγια είναι πράγματα φτωχά για να περιγράψουν αυτό που έχουν βιώσει αυτοί οι άνθρωποι.

Ο κ. Νίκος Δρακωνάκης, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Χάρακα μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη γενναία μάχη του μικρού Ζαχαρία. Όπως ανέφερε ο μικρός έμεινε αρκετή ώρα μέσα στο νερό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επανέλθει πλήρως η αναπνευστική του λειτουργία. «Σίγουρα θα υπήρχε αρκετό νερό, θα πέρασε και στους πνεύμονες και πιστεύω ότι έκανε και κάποια πνευμονία χημική.»

«Δεν ήταν δύνατον να επιβιώσει. Τουλάχιστον εγώ το πίστευα από την αρχή και μετά την ανάνηψη που έγινε.Πιστεύαμε σε ένα θαύμα, έγινε το πρώτο δεν ήρθε το δεύτερο.», πρόσθεσε ο κύριος Δρακωνάκη ενώ αποκάλυψε πως ένας κύριος από την Κύπρο προσφέρθηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα του παιδιού εάν επιβίωνε και θα χρειαζόταν έξοδα για να επανέλθει στην πρότερη ζωή του.

Από τα parapolitika.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πανελλήνιος σπαραγμός για τον μικρό Ζαχαρία – Πάλεψε σαν ήρωας αλλά δεν τα κατάφερε

  1. Γλυκεια ψυχουλα εφυγες νωρις!
    Βιαστηκες να ελθεις σ εναν κοσμο ” ομορφο” και χρειαστηκαν δυο δευτερολεπτα ασχημα του ” ομορφου” κοσμου για να φυγεις για παντα!!
    Σ αυτα τα τραγικα γεγονοτα η σιωπη ειναι χρυσος!
    Δυο λογια ομως για να προπεμψουμε εναν αγγελουδι ειναι το χρυσαφι ολου του κοσμου!!
    Καλο ταξιδι βιαστικε ταξιδευτη!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.