Σταδιακή έξοδος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Βελβεντό – Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας



Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει αποχωρήσει από το Βελβεντό η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας παραμονής ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Στην συνεδρίαση ο δήμαρχος, Μανώλης Στεργίου, ανέφερε ότι μέχρι και τις 15 Απριλίου το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, ενώ το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της ΜΚΟ Solidarity Now, που είχε και την ευθύνη της λειτουργίας της δομής, στο Βελβεντό.

Στην ολοκλήρωση και στη σταδιακή έξοδο από τη δομή, αναφέρθηκε από την πλευρά της Solidarity Now η κ. Ν. Λυμπεράκη, «θα κάνουμε μια αξιοπρεπή έξοδο, όπως πιστεύω κάναμε μια πολύ αξιοπρεπή είσοδο στην κοινωνία του Βελβεντού. Μάθαμε μαζί με τα παιδιά και σας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δέσποινα Αμαραντίδου για την ΕΡΤ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σταδιακή έξοδος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Βελβεντό – Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.