Κοζάνη «Έξυπνη Πόλη»: Ενημερωτική Ημερίδα για τον Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού «Παράθυρο στο Μέλλον» την Παρασκευή 19 Μαρτίου



Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στις 19:00, στο πλαίσιο του μαθητικού και φοιτητικού Διαγωνισμού Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη – Παράθυρο στο Μέλλον».

Την ημερίδα διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λάβουν διευκρινίσεις. 

Δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα στο: smart.kozani@gmail.com

Ο Διαγωνισμός: Οι μαθητές  και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καλούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.

Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων μπορεί να γίνεται από 18/1/2021 έως 15/4/2021 στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/pqCwH3KB2GquWd6s6. Η προγραμματιστική εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί ενδεικτικά με Scratch, Python, Java, Unity κλπ. Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ.

Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.

Μέσω της ιστοσελίδας του Πόλου Εκπαιδευτικής ΤΠΕ Κοζάνης https://blogs.sch.gr/pektpekoz/ μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαγωνισμού. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/3aC8ozW  

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: Public – Κατάστημα Κοζάνης και Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα Funny Bunny.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.