Ο Τοπικός Σύμβουλος Πλατανορεύματος Γ. Λαγογιάννης για την εγκατάσταση παιδικής χαράς στην κοινότητα Πλατανορεύματος



Από το έτος 2017 με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» προγραμματίστηκε η κατασκευή μίας σύγχρονης παιδικής χαράς στην κοινότητα Πλατανορεύματος. Αμέσως μου ανέκυψαν διάφοροι προβληματισμοί, όπως σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετηθεί, ούτως ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της πλειονότητας των συγχωριανών μου. Βλέποντας ότι τα περισσότερα παιδιά με τους γονείς τους συγκεντρώνονται πίσω από το κοινοτικό κατάστημα και με τη συνεργασία, βέβαια, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων, – την οποία και ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλα τα χρόνια- καταλήξαμε, λαμβάνοντας υπόψιν τρεις καίριους λόγους, να τοποθετηθεί η παιδική χαρά βόρεια της κοινότητας.

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι, όταν είσαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις από οποιονδήποτε έχει κάτι να σου αντιτάξει, καταλήγεις και σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Το πρόβλημα ανακύπτει όταν κινείσαι υποχθόνια( ίσως με συγκεντρώσεις σε γραφεία συλλόγων εκτός χωριού) και το μόνο που κάνεις είναι να διασπείρεις μίσος και φανατισμό.

Για το συγκεκριμένο, λοιπόν, αμφιλεγόμενο θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια την ευημερία του χωριού μας έχω, ως αυτόπτης μάρτυρας και πρωταγωνιστής των γεγονότων, να καταθέσω τα εξής:

1. 27 Μαΐου του 2018, ημέρα της Πεντηκοστής, στη θέση Παλαιογράτσανο, κάποιος ενημερώνει ψευδώς τους εκεί παραβρισκόμενους ότι δε με ενδιαφέρει η εγκατάσταση καινούριας παιδικής χαράς. Αμέσως με ενημερώνουν τηλεφωνικώς για το προαναφερθέν συμβάν και μαθαίνω ότι κάποιοι συγχωριανοί μου ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν στη Δημοτική Αρχή, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν την εγκυρότητα και αξιοπιστία της πληροφορίας.

2. Δύο μέρες αργότερα, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιείται συγκέντρωση στην αίθουσα τελετών, κατά τη διάρκεια της οποίας λαμβάνουν χώρα σκηνές που φαλκιδεύουν τη δημοκρατία και υπονομεύουν την ευημερία του χωριού.

3. Ημέρα Πέμπτη, της ίδιας εβδομάδας, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέστησαν τέσσερα άτομα, χωρίς αρμοδιότητα να βρίσκονται εκεί «με ποια αιτιολογία;;;», Αναρωτιέμαι ΑΚΟΜΑ. Υπέβαλαν ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα και η απάντηση που έλαβαν από τον Δήμαρχο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιδήμαρχο και προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας, ήταν ότι όντως έχουμε καταλήξει στη δημιουργία μιας καινούριας παιδικής χαράς και ότι δεν τίθεται θέμα αναίρεσης της απόφασης. Παρών στην όλη συζήτηση ήταν και ο Μάκης Παπαστέργιος, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα τα δικά μου και του Δημάρχου, με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης επονείδιστων κατηγοριών.

4. Έγγραφο Δήμου «αρ. πρωτοκόλλου 3094/24-5-2018». Αφορά όλα όσα σχετίζονται με παιδικές χαρές. Συνιστώ σε κάποιους να το διαβάσουν.

Όσοι αμφισβητούν τα παραπάνω, τους καλώ σε ανοιχτή συζήτηση, ενώπιον των συγχωριανών μου, για να κατατεθεί η αλήθεια των πραγμάτων. Για την ώρα, θα τονίσω μόνο ότι, για τον χώρο των κοιμητηρίων, ένα άλλο φλέγον θέμα, καλό θα είναι κάποιοι να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό. Και κάτι προσωπικό, αν μου επιτρέπεται: « Μάκη Παπαστέργιο, είμαι περήφανος που είσαι συνοδοιπόρος μου όλα αυτά τα χρόνια. Σε εκτιμώ και σε θαυμάζω για το ήθος σου, την αξιοπρέπειά σου, τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου και την ανιδιοτελή προσφορά σου στο χωριό, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι από θέση ισχύος προωθούσαν τα δικά τους συμφέροντα.

Συνοψίζοντας, φρονώ ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια διατήρησα με προσωπική εργασία καθαρούς τους χώρους και των δύο παιδικών χαρών και τα όργανα αυτών ως ένα βαθμό συντηρημένα, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ράντιζαν τα χόρτα ή έσβηναν τα φώτα. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι τα παλιά όργανα και από τις δύο παιδικές χαρές δεν πετάχτηκαν για παλιοσίδερα. Ήμουν από την αρχή απόλυτα κάθετος στο σημείο αυτό και ενημέρωσα τους συγχωριανούς μου, όπως ενεργούσα πάντοτε για όλα τα θέματα.

Γιατί όμως τώρα κάποιοι σιωπούν;;;; Μήπως ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια;;;;;

Γεώργιος Λαγογιάννης

Πλειοψηφών Τοπικός Σύμβουλος Πλατανορεύματος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.