Πως να επιλέξετε το κατάλληλο χαλί για την κρεβατοκάμαρά σας

Αν ποτέ έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι του σπιτιού σας και πατώντας με τα γυμνά σας πόδια στο κρύο και παγωμένο δάπεδο στην καρδιά του χειμώνα, τότε καταλαβαίνετε γιατί το χαλί στην περιοχή του υπνοδωματίου σας αποτελεί κάτι περισσότερο από μια καλή ιδέα. Όχι μόνο τα χαλιά στην κρεβατοκάμαρά σας προστατεύουν από το κρύο τα δάχτυλα των ποδιών σας, αλλά επιδεικνύουν επίσης το μοναδικό στυλ και την προσωπικότητά σας. Έχετε διαμείνει ποτέ σε μια από εκείνες τις πολυτελείς κατοικίες για ενοικίαση στην Ελλάδα; Εάν ναι, τότε λογικά θα έχετε παρατηρήσει τα ποιοτικά και ζεστά χαλιά που χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την περιοχή των δωματίων της κρεβατοκάμαρας τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί κρεβατοκάμαρας για να κρύψετε ενοχλητικούς λεκέδες χαλιών, για τη μόνωση του ήχου αλλά και την προστασία των δαπέδων σας από γρατζουνιές και το βαρύ πλαίσιο του κρεβατιού σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να επιλέξετε ένα χαλί κρεβατοκάμαρας που συνδυάζει τα στοιχεία διακόσμησής σας και μπορεί να αναδείξει τον προσωπικό σας χώρο.

Βεβαιωθείτε πως το χαλί σας είναι στο σωστό μέγεθος

Εκτός αν το κρεβάτι σας βρίσκεται στον τοίχο, θα πρέπει να έχει έλευθερα περίπου στα 90cm από όλες τις πλευρές του για να μπορέσετε να περάσετε το χαλί σας. Μέσα σε αυτό το περίγραμμα, μετρήστε το μήκος και το πλάτος του σημείου που φαντάζεστε ότι θα τοποθετήσετε το νέο χαλί σας. Το καλύτερο χαλί κρεβατοκάμαρας πρέπει να εκτείνεται τουλάχιστον 2 μέτρα πέρα ​​από την άκρη του κρεβατιού σας, ώστε να αισθάνεστε ότι είστε πλήρως προστατευμένοι από το χαλί σας.

Για μικρές κρεβατοκάμαρες όπου ο χώρος επίπλων είναι περιορισμένος, χρειάζεστε μόνο τα πόδια του κρεβατιού σας για να στηρίξετε το χαλί σας, εκτός εάν τοποθετήσετε χαλιά runners στις πλευρικές θέσεις του κρεβατιού σας. Τα χαλιά runners κοστίζουν λιγότερο, ταιριάζουν οπτικά με τη συνολική αισθητική του χώρου σας και καλύπτουν μόνο τα σημεία που πραγματικά χρειάζονται προστασία. Σε κάθε περίπτωση, τα χαλιά κρεβατοκάμαρας Εφραίμογλου, καλύπτουν όλες τις διακοσμητικές αλλά και προσωπικές σας ανάγκες στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς, είτε μιλάμε για κανονικά χαλιά κρεβατοκάμαρας ή χαλιά runners.

Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ χαλιού

Μιλώντας για τον διαχωρισμό του χώρου σας, η κρεβατοκάμαρά σας είναι το καταφύγιο σας, ειδικά αν έχετε συγκατοίκους. Η επιλογή του σωστού στυλ για το χαλί της περιοχής σας πρέπει να αφορά την προσωπική σας προτίμηση και τη γενικότερη αίσθηση της διακοσμητικής ισορροπίας, από την επιλογή του χαλιού σας μέχρι το βάψιμο του τοίχου σας. Αυτή είναι η κρεβατοκάμαρά σας, όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για την “αυξημένη κυκλοφορία” πάνω στο χαλί σας. Αντιθέτως, πρέπει να εστιάσετε στην πολυτέλεια και την άνεση. Εάν σκέφτεστε ένα μεγάλο μέγεθος χαλιού στο υπνοδωμάτιό σας, επιλέξτε μια ουδέτερη επιλογή χρώματος. Από την άλλη τα μικρότερα χαλιά θα μπορούσαν να είναι πιο τολμηρά στις αποχρώσεις τους.

Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό χαλιού

Μαζί με τα διάφορα χρώματα και στυλ, τα χαλιά κρεβατοκάμαρας είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη γκάμα υλικών. Όσο πιο λεπτό και σβολιασμένο είναι το χαλί, τόσο πιο εύκολο είναι να καθαριστεί. Επιλέξτε χαλιά με χονδροειδές φυσικές ίνες για το χαλί του υπνοδωματίου σας. Τα πόδια σας θα σας ευγνωμονούν. Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, αποφύγετε τα απορροφητικά χαλιά στην κρεβατοκάμαρα σας ή αυτά με συνεχείς θηλιές που κατά πάσα πιθανότητα θα φθαρούν στην επαφή τους με τα νύχια των κατοικιδίων σας.

Από την άλλη, τα χαλιά από πολυπροπυλένιο και τα χαλιά από μαλλί είναι πολύ ανθεκτικά, εύκολα στον καθαρισμό τους και απλά στη συντήρηση τους. Για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα, επιλέξτε ένα υλικό χαλιού που να είναι παντός καιρού. Ωστόσο, εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι αρκετά φωτεινή, τότε να κλείνετε τα παράθυρά σας κατα τη διάρκεια της ημέρας για να παρατείνετε τη ζωή του χαλιού σας. Γενικά, το νάιλον, το βαμβάκι και ο πολυεστέρας δεν χρειάζονται συχνή αντικατάσταση και σίγουρα δεν κοστίζουν μια περιουσία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.