Γιώργος Αμανατίδης: Οριστική υπαγωγή οικισμών Δήμων Βοΐου και Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα

Με το από 11-12-2020 Δελτίο Τύπου παρουσιάσαμε την πρόοδο του υπόψη θέματος μέχρι την έγκρισή του από την Επιτροπή Παρακολούθησης (Ε.Π.) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 καθώς και τον προγραμματισμό της υπολειπόμενης εγκριτικής διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε). 

Ευχαριστήσαμε επίσης τους συντελεστές για την επίτευξη του στόχου, με βάση την τεκμηρίωση που ετοίμασα για στήριξη του αιτήματος ένταξης των οικισμών Δήμων Βοΐου και Γρεβενών* στις περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα.

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η 8η τροποποίηση-επικαιροποίηση του ΠΑΑ της Ελλάδας και η ένταξη των οικισμών θεωρείται πλέον οριστική. Βάσει αυτής οι υπόψη οικισμοί θα ενταχθούν στους αντίστοιχους πίνακες με συνέπεια οι κάτοικοι να δικαιούνται τα προβλεπόμενα κίνητρα όπως ενδεικτικά: εξισωτική αποζημίωση, προγράμματα στήριξης της κοινωνικής συνοχής.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι δίκαιη για τα χωριά που αφορά και αποτυπώνει τη συνεχή και αποτελεσματική μέριμνα της Κυβέρνησης για την περιοχή μας. 

Σε ότι με αφορά δεσμεύομαι να συνεχίσω με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα θέματα του Ν. Κοζάνης και των κατοίκων του.

Γιώργος Αμανατίδης 

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

*

Π.Ε. Κοζάνης: Τοπικές Κοινότητες Λουκομίου, Μολόχας, Νεάπολης, Πεπονιάς, Περιστέρας, Αηδονοχωρίου, Αξιοκάστρου, Ανθοχωρίου, Πολυλάκκου, Πυλωρίου, Ροδοχωρίου και Τραπεζίτσας. Οι εν λόγω Κοινότητες ανήκουν στο σύνολό τους στο Δήμο Βοϊου.

Π.Ε. Γρεβενών: Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αηδονίων, Ελεύθερου, Κιβωτού και Κληματακίου. Οι εν λόγω Κοινότητες ανήκουν στο σύνολό τους στο Δήμο Γρεβενών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.