Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο “Performance now v.8: Where are we now?” από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΠΔΜ

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο “Performance now v.8 :Where are we now?” που διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

To Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο «Performance now v.8: Where are we now?» τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή 12/03/2021, 19/03/2021, 26/03/2021, 2/04/2021, 9/04/2021 και ώρα 20:00. 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Αυγητίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΕΤ, ΠΔΜ.

Η όγδοη σειρά γεγονότων Performance now θα εστιάσει στους προβληματισμούς γύρω από την περφόρμανς, το δημόσιο χώρο και τη δημόσια σφαίρα στην παρούσα συνθήκη. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν: 

  • Η νέα συνθήκη συνάντησης μας με το κοινό στον ψηφιακό χώρο (τοπικό/υπερτοπικό/μικρο-τοπικό). 
  • Ονειροπολώντας ανάμεσα στις τηλεδιασκέψεις (Δυνατότητες και απαιτήσεις της παρούσας συνθήκης) και 
  • Ο νέος δημόσιος χώρος (ο δημόσιο χώρος ως χώρος συμπερίληψης και ως χώρος σύγκρουσης κοινωνικών ομάδων και ταυτοτήτων). 

Την πρώτη εκδήλωση του Performance now v.8 αποτελούν παρουσιάσεις, έργα περφόρμανς-για-κάμερα και περφόρμανς-διάλεξης καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και τη  Νότιο Αφρική, που θα προβληθούν μέσω zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο https://zoom.us/my/uowm.eetf5 (Meeting ID: 697-897-7851).

Πρόγραμμα: 

Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 20.00

Manuel Vason, «CounterEffect», παρουσίαση/περφόρμανς-για-κάμερα, 40΄(Αγγλικά)

-Σε συνομιλία με τη Μαρία Σιδέρη, performer και υποψήφια Διδάκτορα  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρασκευή 19 Μαρτίου, 20.00

Donna Kukama, «Chapter H: Today Hundreds times Thousands met Multiples, and More (memories and dreams from a million uprisings)», περφόρμανς-διάλεξη, 30΄ (Αγγλικά)

-Σε συνομιλία με την Nontobeko Ntombela, ανεξάρτητη επιμελήτρια και λέκτορα στο Wits School of Arts, University of Witwatersrand, Johannesburg.

Παρασκευή 26 Μαρτίου, 20.00

Andreas Philippopoulos-Mihalopoulos «The Space That You Are», περφόρμανς-για-κάμερα και εργαστήριο, 45΄(Ελληνικά και Αγγλικά)

-Σε συνομιλία με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου, συγγραφέα και performer.

Παρασκευή 2 Απριλίου, 20.00

PASHIAS «Δημόσια απομονωμένος: Τα αποτυχημένα, τα αναβλημένα, τα περιορισμένα, τα προσαρμοσμένα και τα αισιόδοξα στην καλλιτεχνική πρακτική του PASHIAS για το 2019-21», περφόρμανς-για-κάμερα – περφόρμανς-διάλεξη, 30΄, (Ελληνικά)

-Σε συνομιλία με το Δημήτρη Βενιζέλο, επιμελητή, αρχιτέκτονα, υποψήφιο διδάκτορα στη Γεωγραφία (Kings College London)

Παρασκευή 9 April, 20.00

Φωτεινή Καλλέ «New online skills for academics», περφόρμανς-διάλεξη, 30΄(Ελληνικά)

-Σε συνομιλία με την Αγγελική Αυγητίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://eetf.uowm.gr/performance-now-v-8-where-is-now/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.