Επιτροπή Φοιτητών Πτολεμαΐδας: Κινητοποίηση για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων



Επιτροπή Φοιτητών Πτολεμαΐδας 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι  άλλο ένα εξάμηνο, σημειωτέον το τρίτο στην σειρά, ότι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως! 

Τα ερωτηματικά πολλά για κάθε φοιτήτρια και φοιτητή που σκέφτεται:

  • Είμαι 1ο – 2ο έτος στην σχολή μου και παρακολουθώ όλα τα μαθήματα μου πίσω από μία οθόνη υπολογιστή στην καλύτερη και στην χειρότερη σε ένα smartphone. Και τα κενά που θα μου δημιουργηθούν από την τηλεκπαίδευση πως θα καταφέρω να τα καλύψω;
  • Είμαι μεγαλύτερο έτος και εκεί που είχα μάθει να κάνω τα εργαστήρια μου και τα μαθήματα μου μέσα σε αμφιθέατρο, να συναντιέμαι με τους συμφοιτητές μου και να συζητάω, να κάνω τις εργασίες μου, να ανταλλάσω ιδέες, γνωρίζοντας την αξία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Τώρα μαθαίνω ένα ακόμη εξάμηνο μακριά από τον «φυσικό» μου χώρο, και άλλα εμπόδια στις σπουδές μου. 
  • Θέλω να τελειώσω την σχολή μου, ολοκληρώνοντας την πτυχιακή και την πρακτική μου. Τι μου λένε; Όχι, θα περιμένεις και άλλο!!! Έχουμε πανδημία και δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο σου, θα κολλήσεις…

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι ανάγκες μας ως φοιτητές δεν λαμβάνονται υπόψη. Οι ίδιοι που μας κουνάνε τόσο καιρό το δάχτυλο σε εμάς και στους γονείς μας ότι εμείς φταίμε για την εξάπλωση του ιού, οι ίδιοι δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η υγεία μας και οι σπουδές μας. Πολλοί από εμάς και τις οικογένειές μας συνεχίζουμε να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώνουμε νοίκια και λογαριασμούς, ενώ αρκετοί συμφοιτητές μας αναγκάστηκαν να ξενοικιάσουν με τον κίνδυνο να δυσκολευτούν να βρουν σπίτι να νοικιάσουν όταν ξανανοίξουν οι σχολές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΔΙΑ  ΖΩΣΗΣ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΜΕ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για ένα χρόνο, και αυτό θα παραταθεί, η κυβέρνηση πέρασε Νόμο για να κάνει χειρότερες τις σπουδές μας! 

  • Δίνει 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές μας, την ίδια ώρα που δεν έχουμε καθηγητές, συγγράμματα , εξοπλισμό για τα εργαστήρια με πρόσχημα την εγκληματικότητα μη θέλοντας να παραδεχτεί πως ο πραγματικός λόγος είναι η καταστολή οποιουδήποτε αγώνα φοιτητών που πάει ενάντια σε ότι δεν τους βολεύει.
  • Προχωρά παραπέρα την μείωση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, πιέζοντας τα να ψάξουν αλλού για χρηματοδότηση.
  • Ετοιμάζει διαγραφές φοιτητών, την εποχή μάλιστα που πολλοί από εμάς εργαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα με τους σπουδές μας. Μας λέει, δηλαδή να πετάξουμε τους κόπους τόσων χρόνων στα σκουπίδια!
  • Δίνει πελατεία σε ιδιωτικά κολλέγια, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας έτσι τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
  • Ετοιμάζει πειθαρχικά συμβούλια για φοιτητές με τιμωρίες, διαγραφές, έως και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές για κινητοποιήσεις ή παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η κυβέρνηση θα δώσει συνολικά 50 εκ. ευρώ για την πρόσληψη της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια, τα οποία είναι λίγο πάνω από τα μισά χρήματα που πήραν πέρυσι συνολικά όλα τα Πανεπιστήμια για τη λειτουργία τους (92 εκ. ευρώ). Δεν ανεχόμαστε, λοιπόν, να μας λένε ότι για την υγεία και την παιδεία μας δεν υπάρχουν χρήματα.

Απαιτούμε:

  • Να αυξηθεί άμεσα ο κρατικός προϋπολογισμός για τα πανεπιστήμια και να δοθούν όλα τα απαραίτητα χρήματα για την σωστή λειτουργία των Ιδρυμάτων και την πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας.
  • Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Ειδικά για το Α’ έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.
  • Να μην γίνουν πράξη τα νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.
  • Να γίνει καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.
  • Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.
  • Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Τμήματα.
  • Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών. 
  • Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα τμήματα.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους φοιτητές που κάνουν πρακτική.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, θα νικήσουμε!

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ… ΩΣ ΕΔΩ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ, 18:00

ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

@Foitites_Ksana

@Foitites_Ptolemaidas

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.