Πανέμορφα πλάνα από τον υδροβιότοπο Αναβρυκών Κοζάνης



Tα Αναβρυκά είναι δεκάδες αναβλύζουσες εξ’ου και Αναβρυκά- πηγές γάργαρου νερού, σε -κατά μήκος- απόσταση περίπου 400 μ. μέσα σε πυκνό πλατανόδασος, που αθροιστικά από μικρά ρυάκια, στα λίγα αυτά μέτρα και μέσα σε αντικατοπτρισμούς και φωτοσκιάσεις, κρυστάλλινους ήχους και απαράμιλλες χρωματικές πινελιές της φύσης που οργιάζει, μετασχηματίζονται σε ορμητικό ρέμα που απολήγει στη λίμνη Πολυφύτου.

Με την ευρύτερη έννοια, το πλατανόδασος των Αναβρυκών είναι νότια και συνέχεια του πλατανόδασους Ρυμνίου 2,5 έως 4,5χλμ και δεξιά του δρόμου από τη γέφυρα Ρυμνίου προς Ζιδάνι- και αποτελεί παραλίμνιο τμήμα του εξαιρετικού υγροβιότοπου που ξεκινά από τη γέφυρα Ρυμνίου και επεκτείνεται μέχρι το Φράγμα Ιλαρίωνα.

Videography – Video Editing : Κώστας Σπανός / Νίκος Καρυωτίδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πανέμορφα πλάνα από τον υδροβιότοπο Αναβρυκών Κοζάνης

  1. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας και προτείνουν με αυτόν τον τρόπο έναν εναλλακτικό τρόπο στις απολαύσεις της ζωής… Τους συγχαίρω, τους επαινώ και τους ευχαριστώ… Να είστε πάντα καλά παιδιά να μας ταξιδεύετε και να μας παρακινείτε σε αποδράσεις…!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.