Άμπωτη: Γιατί η θάλασσα υποχώρησε στη μισή χώρα – Εντυπωσιακές και πρωτόγνωρες εικόνες



Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει τόσο που οι βάρκες φαίνονται σαν να έχουν βγει στη στεριά

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που έρχονται από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, λόγω της άμπωτης, όπου η στάθμη της θάλασσας έχει υποχωρήσει πολλά μέτρα αποκαλύπτοντας μέχρι και… νησάκια όπως συνέβη στο Καβούρι.

Η θάλασσα στο Καβούρι υποχώρησε σε τέτοιο βαθμό, επιτρέποντας στους κατοίκους να περπατήσουν από την παραλία μέχρι το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή, οι εικόνες που κατέγραψε το Newsbomb.gr, είναι εντυπωσιακές.

Αντίστοιχες, πρωτόγνωρες εικόνες καταγράφηκαν και στον Θερμαϊκό, με τους κατοίκους του Καλοχωρίου να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει τόσο που οι βάρκες φαίνονται σαν να έχουν βγει στη στεριά. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να απαθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές το σπάνιο φαινόμενο.

«Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς.

Το ίδιο φαινόμενο και στην Κέρκυρα με τις εικόνες από το Ποντικονήσι όπου η θάλασσα έχει εμφανώς υποχωρήσει να εντυπωσιάζουν.

 

 

Ο Χαράλαμπος Φασουλάς μιλώντας στο OPEN εξήγησε γιατί υποχώρησε η θάλασσα ξεκαθαρίζοντας πως το φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με σεισμό. «Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει», εξήγησε.

Ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε Σίφνο, Σκιάθο, Ανδρο, Αττική, Χαλκιδική, Σαμοθράκη, Καβάλα, Σητεία, Ιεράπετρα, Κεφαλονιά, Θερμαϊκό κι αλλού.

«Το φαινόμενο κρατά μερικές μέρες και μετά η θάλασσα επανέρχεται σιγά-σιγά στα φυσιολογικά επίπεδα. Το φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με σεισμό και καμία σχέση με τσουνάμι», ανέφερε ο κ. Φασουλάς.

 

Από το newsbomb.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Άμπωτη: Γιατί η θάλασσα υποχώρησε στη μισή χώρα – Εντυπωσιακές και πρωτόγνωρες εικόνες

  1. Γιατι υποχωρησε η θαλασσα;γιατι επισκεφθηκε την Ικαρια ο μητσοτακης!πολυ δυσκολη ερωτηση!
    Και αν την ξαναεπισκεφθει θα υποχωρησει και στην αλλη μιση χωρα!
    Θα υποχωρησει και στα Ιμια και οι τουρκοι θα πηγαινουν πεζη και στην υφαλοκρηπιδα θα στηνουν τσαντήρια,να μην τους καιει ο ηλιος!!
    Μ’αυτον που βρεθηκε στον δρομο μας,στα νησια θα πηγαινουμε οδικως και απο Λαρισα- Κοζανη με ιπταμενα δελφινια και ψαροβαρκες!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.