Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών η εκδήλωση για τη βέλτιστη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών μαθητών σε σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 4/3/2021 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών, η εναρκτήρια διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση του κύκλου σεμιναρίων με θέμα «Καινοτόμες Δράσεις για τη βέλτιστη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών μαθητών σε σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας».

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου κύκλου τριών σεμιναρίων, διάρκειας τριών εβδομάδων το καθένα, που στοχεύουν στην επιστημονική στήριξη των εκπαιδευτικών της Δυτικής Μακεδονίας για την ένταξη μεταναστών, προσφύγων και γενικότερα μαθητών από διαφοροποιημένα πολιτισμικά περιβάλλοντα στη σχολική μονάδα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κα Αναστασία Γκίκα, καθώς και η κα Λεμονιά Μπούτσκου Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Τζήμας, ΣΕΕ Πληροφορικής, Άννα Πολατίδου ΣΕΕ Φιλολόγων, Κωνσταντία Βαϊρινού και Λουίζα Νοβατσίδου ΣΕΕ Νηπιαγωγών και Έλενα Ζυγούρη ΣΕΕ Δασκάλων, καθώς και ο Γιώργος Καδιγιαννόπουλος Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον υπερσύνδεσμο: https://bit.ly/3qnpF5U

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών η εκδήλωση για τη βέλτιστη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών μαθητών σε σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.