Απόβαση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ετοιμάζει η Primark – Ποια είναι η ιρλανδική αλυσίδα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ που θα φέρει αναταράξεις στην αγορά του λιανεμπορίου



Ποια είναι η οικονομική αλυσίδα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ που θα φέρει αναταράξεις στην αγορά του λιανεμπορίου – Έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Την ελληνική αγορά καλοβλέπει μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς λιανεμπορικές αλυσίδες, η οποία δραστηριοποιείται σε ιδιαιτέρως οικονομικά προϊόντα από ενδύματα μέχρι καλλυντικά και σνακς.

Ο λόγος για τα ιρλανδικά πολυκαταστήματα Primark που αναζητούν χώρους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μάλιστα καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για παράλληλο άνοιγμα και στις δυο πόλεις αν βρεθούν τα κατάλληλα ακίνητα, τα οποία βάσει της μεγάλης προϊοντικής γκάμας της αλυσίδας θα πρέπει να είναι μερικών χιλιάδων τ.μ.

Αν και εφόσον βρεθούν τα κατάλληλα ακίνητα η τοποθέτηση της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δεν αποκλείεται να γίνει και μέσα στο χρόνο που διανύουμε.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλυσίδας είναι ότι πουλάει ευρεία ποικιλία προϊόντων, από βρεφικά και παιδικά είδη, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, ταξιδίου, διακοσμητικά, ακόμη και κάποια σνακς σε πολύ χαμηλές τιμές, συχνά πολύ χαμηλότερα του κόστους που πουλούν άλλες οικονομικές αλυσίδες fast fashion.

Μάλιστα όπως λένε γνώστες του retail, όπου τοποθετείται η Primark, αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των άκρως ανταγωνιστικών τιμών της, αλυσίδες από τις πλέον δημοφιλείς στο χώρο των ενδυμάτων – υποδημάτων και αξεσουάρ. To βέβαιο, λοιπόν, είναι πως η είσοδος της και στη χώρα μας θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στον επιχειρηματικό κόσμο με αλυσίδες όπως η H&M, αλλά και οι αλυσίδες του ομίλου Ιnditex να θορυβούνται.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του real estate κάνουν λόγο και για άλλα brands που σκανάρουν την αγορά της Θεσσαλονίκης, αυτό το διάστημα, έχοντας ως στόχευση να ξεκινήσουν την έλευση τους στην Ελλάδα ξεκινώντας πρώτα από την νύμφη του Θερμαϊκού.

Η ιστορία της Primark

H Primark – θυγατρική του βρετανικού ομίλου ABF (Associated British Foods), εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γνωστού κυρίως από τη δραστηριότητα του στην παραγωγή ζάχαρης – αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανέμπορο ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η ιστορία της Primark ξεκινά στο Δουβλίνο, το 1969. Δυο χρόνια αργότερα ανοίγει το δεύτερο κατάστημα της στη Βόρεια Ιρλανδία, στο Μπέλφαστ για να ακολουθήσει το άνοιγμα της στη βρετανική αγορά το 1973.

Η δεκαετία του 2000 ήταν αυτή κατά την οποία η εταιρεία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην Αγγλία και εκτός αυτής. Το 2006 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ισπανία, για να ακολουθήσει η είσοδος της εταιρείας στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2015 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στις ΗΠΑ.

Σήμερα διαθέτει περί τα 384 καταστήματα σε 13 χώρες (Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία και ΗΠΑ).

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.