Στην Βουλή το πρόβλημα με τη λειτουργία των έκτακτων ιατρείων του Νοσοκομείου Κοζάνης από τη Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Έκτακτα ιατρεία Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο»

Την 1η Μαρτίου 2021 το kozanilife.gr δημοσιεύει καταγγελία κατοίκου της Κοζάνης για την ταλαιπωρία που βίωσε κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση: «Η κατάσταση που αντιμετώπισα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης είναι απαράδεκτη.

Περιμέναμε πάνω από 4 ώρες για να δουν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στην κόρη μου, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Η απάντηση των υπευθύνων ήταν πως υπάρχει ένας μόνο γιατρός που εξυπηρετεί τις ανάγκες των έκτακτων ιατρείων. Εκτός από εμάς, υπήρχε και άλλος κόσμος που υπέστη την ίδια ταλαιπωρία. Μάλιστα στον χώρο των έκτακτων ιατρείων βρέθηκε και ο διοικητής του Νοσοκομείου για να δει την κατάσταση. Ο ίδιος απευθύνθηκε στον κόσμο λέγοντάς μας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας γιατρός και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η κατάσταση αυτή δε πάει άλλο. Αρχίσαμε και μιλάμε για νέο νοσοκομείο στην περιοχή όταν στο ήδη υπάρχον δεν υπάρχει προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Θα πρέπει να βρεθούνε άμεσα λύσεις.»

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο αφενός πως είναι πολλές οι ελλείψεις του συγκεκριμένου νοσοκομείου, με την ανάγκη δημιουργίας νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας να έχει ήδη τεθεί και αφετέρου στις 19/02/2021 εγκρίθηκε η πρόσληψη 29 νέων θέσεων επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων) και όχι ιατρών,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

Πόσοι ιατροί υπάρχουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;

Πόσες κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν και ποιες ειδικότητες αφορούν;

Πόσοι ιατροί και ποιων ειδικοτήτων υπάρχουν στα επείγοντα ιατρεία ανά βάρδια;

Υπάρχει πρόβλεψη για άμεση πρόσληψη νέου μόνιμου ιατρικού προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.