Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις κλινικές Covid στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε Κοινότητες της Εορδαίας

Αύξηση των περιστατικών που νοσηλεύονται στις κλινικές Covid-19 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας παρατηρείται κατά τις τελευταίες ημέρες, και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των ασθενών είναι μικρότερος των είκοσι -όταν πριν από μία εβδομάδα ήταν αισθητά μειωμένος.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας -πάντα κατά πληροφορίες- κατειλημμένες είναι οι τρεις από τις έξι κλίνες.

Η έξαρση των κρουσμάτων covid-19 που παρατηρείται στην περιοχή της Εορδαίας, εννέα περίπου ημέρες από την έξοδο της τετράμηνης αυστηρής καραντίνας, προκαλεί σοβαρό προβληματισμό με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά να απευθύνει έκκληση στους πολίτες για τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Στην Κοινότητα Πύργων, όπου καταγράφονται πέντε κρούσματα επαναλειτούργησε χθες, ύστερα από δεκατετραήμερη καραντίνα ο Παιδικός Σταθμός, με τον Πρόεδρο Δημήτρη Σαμπακίδη να προβληματίζεται για το εκ νέου άνοιγμα.

Επίσης χθες στην Κοινότητα Ολυμπιάδας διεξήχθησαν από Κινητές Μονάδες Υγείας έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης Κορονοϊού (rapid tests-drive throung) όπου επί συνόλου 124 τέστ βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ, κλειστό, λόγω κρουσμάτων, παρέμεινε το Δημοτικό Σχολείο, με ερωτηματικό για σήμερα. Εν τω μεταξύ, σήμερα, στη διπλανή Κοινότητα της Γαλάτειας Κινητές Μονάδες Υγείας θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία του χωριού, κατά τις ώρες 10:00 έως τις 14:00, δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιβάτες διερχόμενων οχημάτων (drive through), ελεύθερα, χωρίς ραντεβού. Κατ΄ εξαίρεση έλεγχοι θα γίνουν και σε ηλικιωμένους κατοίκους (πεζοί)

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.