Ενημέρωση από το Δήμο Εορδαίας σε εκπροσώπους των Ρομά για θέματα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού



Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και έχοντας προτεραιότητα την υποστήριξη της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των Ρομά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID -19, ο Δήμος Εορδαίας μέσω του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με τη 2η ΤΟΜΥ Εορδαίας πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Ενημέρωση πληθυσμού ΡΟΜΑ: Κορωνοϊός- Μέτρα Προστασίας- Εμβολιασμός».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού με δύο εκπροσώπους των Ρομά (έναν άνδρα και μια γυναίκα) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι ίδιοι και στη συνέχεια να διαδώσουν στην κοινότητά τους πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της COVID19, ο οποίος έχει ξεκινήσει σύμφωνα με το Σχέδιο Προτεραιοποίησης Εμβολιασμών των πληθυσμιακών ομάδων.

Στους εκπροσώπους των Ρομά δόθηκε έντυπο υλικό με «Οδηγίες Εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού», καθώς και «Οδηγίες Ατομικής Υγιεινής».

Επίσης, μέσα στα πλαίσια αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας δημιουργήθηκε οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) στη Ρομανί με βασικές πληροφορίες για τον εμβολιασμό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.