Παράταση της Κοινωφελούς ως το τέλος της χρονιάς ζητούν 36.500 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα

Με αίτημα από το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων στο πρόγραμμα

Το αίτημα παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσα από το οποίο εργάζονται σε όλη τη χώρα αυτήν την περίοδο 36.500 υπάλληλοι, υποβάλει το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων στο πρόγραμμα, προς τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα, οι συμβάσεις θα πρέπει να ανανεωθούν ως το τέλος του έτους, ώστε οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό να μην απογυμνωθούν από προσωπικό, που διαθέτει εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί πως δε θα υπάρξει άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα εντός του έτους. Υπενθυμίζουν ακόμη αντίστοιχες παρατάσεις που δόθηκαν στο παρελθόν για εργαζόμενους στην πυροπροστασία, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και στις ΥΠΕ της χώρας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ITV, η Ελπίδα Κλαδοπούλου, ως εκπρόσωπος του Συντονιστικού των εργαζόμενων στην Κοινωφελή Εργασία, η προσπάθεια και το αίτημα αποσκοπούν στο να μην καταλήξει και αυτό το πρόγραμμα, να είναι ένα ακόμη πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας, όπως άλλα προηγούμενα.

«Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, της πανδημίας του και του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ανεργίας, θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να εργαστούμε μετά τη λήξη του προγράμματος. Αδύνατη θα είναι και η θεμελίωση δικαιώματος ταμείου ανεργίας, αλλά ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε και όχι απλά η εξασφάλιση ενός επιδόματος ανεργίας», ανέφερε η κα Κλαδοπούλου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – epirusonline.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Παράταση της Κοινωφελούς ως το τέλος της χρονιάς ζητούν 36.500 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα

  1. Το ιδιο ακριβώς συνέβη και με όλους τους προηγούμενους εργαζόμενους σε αντίστοιχα προγράμματα εδώ και αρκετά χρόνια. Πιστεύετε ότι αυτοί δεν θέλαν να συνεχίσουν να εργάζονται;
    Άλλωστε όλοι γνωρίζουν εξ αρχής ότι η διάρκεια του προγράμματος είναι οκταμηνη, επομένως για πιο λόγο γίνεται επανειλημμένα το ίδιο θέμα; Υπάρχουν κι άλλοι που χρειάζονται να δουλέψουν και περνάνε δύσκολα δεν είναι μόνοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.