Τα νέα κρούσματα κορονοϊού του Σαββάτου 27/2 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται σε Π.Ε. Κοζάνης και Δυτική Μακεδονία



Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς.  Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 27 Φεβρουαρίου 2021:

(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί:

3 σχόλια στο άρθρο “Τα νέα κρούσματα κορονοϊού του Σαββάτου 27/2 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται σε Π.Ε. Κοζάνης και Δυτική Μακεδονία

  1. Πριν ενα χρονο ακριβως,σαν σημερα,παρουσιαστηκε το πρωτο κρουσμα στην χωρα μας και μας επιασε εθνικος πανικος για τα μελλουμενα!
    Σημερα εχουμε εκατονταδες κρουσματα και περνανε” απαρατηρητα”
    Καταγραφονται στον σκληρο δισκο της ανοσιας μας και στο λογισμικο του Μιθριδατισμου για να μιληαουμε και λιγο ιντερνιτικα!
    Παλια γινοταν ενα ατυχημα,εχαναν τις ζωες των 30-40 ανθρωποι και ειχαμε φυλαγμενο ενα δακρυ πονου για πολλες μερες και μηνες!
    Σημερα χανουμε καθημερινα 30- 40 ανθρωπους απο τον κορονοιο και προσπερναμε την ειδηση,ως κατι απο συνηθεια!!
    Παλια ακουγαμε για εναν βιασμο ανθρωπινης αξιοπρεπειας( δεν θελω να χρησιμοποιω αλλες λεξεις πιο ηχηρες) και το θεμα μονοπωλουσε τον ημερησιο τυπο για πολλες- πολλες μερες!!
    Σημερα ακουμε να γινονται ” σημεια και τερατα” και η παραπληροφορηση καλα κρατει!
    Ολα σχεδον τα καναλια αναφερονται στα θεματα αυτα που σοκαρουν και τον πιο αδιαφορο και κυνικο και το καναλι της ” αριατειας” των “αριστων” απο το πρωι μεχρι το βραδυ κραδαινει το φοβητρο της τουρκικης απειλης και τις κραυγες του σουλτανου!
    Προσπαθουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο,να ασχολουμαστε με τους τουρκους,να σπερνουν τον τρομο και φοβο και να μην ασχολουμαστε με τα φοβερα που γινονται γυρω μας!
    Αξιοπιστοι δημοσιογραφισκοι του ΣΚΑΙ δεν μας φοβιζει ο ερντογαν και οι παραλογες φωνες του!
    Πιο πολυ μας φοβιζουν αυτα που γινονται και βγαινουν στην επιφανεια αυτες τις ημερες!!
    Ωχριούν οι απειλες του Ταγιπ μπροστα στον φοβο των λυματων απο τα δρωμενα στα θεατρα του παρα- λόγου!!
    Οι τουρκοι γαυγιζουν αλλα δεν δαγκωνουν( εννοω στην σημερινη εποχη),ντοπιοι “ελληναραδες” και γαυγιζουν και δαγκωνονται μεταξυ τους για να μην πω τιποτα πιο βαρυ και πιο ηχηρο!!
    Φιλοι του ΣΚΑΙ δεν φοβομαστε τον εξ ανατολων κινδυνο,φοβομαστε τον δικο μας εγχωριο κινδυνο!!
    Μηπως ηλθε και η ωρα ,τωρα που θα γιορτασουμε τα 200 χρονια απ τη ελληνικη επανασταση,αναμεσα στους ηγετες που θα παραστουν κα προσκαλεσουμε και τον ερντογαν;
    Μαλλον θα τιμησει πιο υπευθυνα ,πιο παλληκαρισια την γιορτη μας απο καποιους ” ελληνες” μεγαλοσχημους που εμπλεκονται σε αισχρα και υπανθρωπα γεγονοτα και αλλους που κρυβουν και ανεχονται τον ξεφτιλισμο της ανθρωπινης αξιοπρεπειας( για να μην πω κατι πιο βαρυ και ηχηρο)
    Ευτυχως βρεθηκε η Ολυμπιονικης και ταραξε τα λυματα,αλλιως θα παρακολουθουσαμε για τα 200 χρονια και παραστασεις και αναπαραστασεις του αγωνα του ’21 και οι θεατρανθρωποι που εκαναν,αν ειναι αληθεια,τα φοβερα και τραγικα,θα ενσαρκωναν τον Κολοκοτρωνη,τον Καραισκακη και τον Παπα- φλεσσα και στο τελος…στο τελος…θα τους χειροκροτούσαμε!!
    Υπαρχει ομως και η Μπεκατωρου….ευτυχως…

  2. Καποτε υπηρχε στην κερκυρα ενας βουλευτης ονοματι…….πολυ καλο παιδι,δεν γεννηθηκε βουλευτης,οπως γινεται με τους ” αριστους”,αλλα εγινε στην πορεια της ζωης του!
    Γαλαζιο παιδι,πιο γαλαζιο και απο τις 5 γραμμες της ελληνικης σημαιας,ηθικος,αγνος,παλλευκος,πιο λευκος και απο τις 4 γραμμες της ελληνικης σημαιας!!
    Και στο ονομα της ελληνικης σημαιας και στο συνταγμα που βγηκε απ τα σπλαχνα της ελληνικης σημαιας,εδωσε ορκον να εργαζεται για το καλο της ελληνικης κοινωνιας!
    Μεγαλωνοντας ασχοληθηκε με την κατασκευη παιδικων χαρων,γεμισε τις πλατειες με παιδικες χαρες!!
    Απο υπερβολικη αγαπη προς τα παιδια την κατασκευαστικη του δυναμικη την μετεφερε στην Μολδαβια!!
    Εκει εφτιαχνε παιδικες χαρες για γαλακτισμενα παιδια,ειδικη πατεντα!!
    Εγινε βουλευτης και συμβουλος του εθνικου ποδηλατου ,του Λουδοβικου,με κρανος την παπια του!!
    Και ο βουλευτης ,που για να γινει βουλευτης,πρωτα φιλησε το χερι του δεσποτη της κερκυρας και μετα το χερι των γονεων του,συνεχιζε το θεαρεστο και ευλογημενο εργο του!!
    Και αυτος ο ” αριστος” εαν δεν εβγαιναν στην επιφανεια οι θεαρεστες,ανθρωπιστικες πραξεις του,τωρα στα 200 χρονια απο την ελληνικη επανασταση,θα ηταν στην τελετη διπλα σε ολους τους ” αριστους” και με εθνικη υπερηφανεια και κομπασμο θα μοιραζε δαφνοφυλλα απο τα λαμπρα στεφανια που φορουσαν στην κομη τους οι ηρωικες μορφες του ’21!!!
    Και καποια στιγμη του ειπε ο Λουδοβικος,ο μονος αλανθαστος ανθρωπος στην ελλαδα,αφου βγηκαν στο μ ε ι ν τ ν ι οι θεαρεστες πραξεις του: μεινε λιγο στην ακρη να ξεχαστει το θεαρεστο εργο σου και μετα αφου κοπασει η τρικυμια παλι θα εισαι διπλα μου!!
    Υπολογισε ομως χωρις την Μπεκατωρου,η οποια εκτος απο Ολυμπιονικης σπουδασε την επιστημη της ψυχολογιας…..ο ορθος λογος δεν πνιγεται…ο ορθος λογος…πνιγει αυτους προσπαθουν να καταπνιξουν την αληθεια….
    Στην ελλαδα οταν φιλας πρωτα το χερι του δεσποτη και οχι του πατερα η της μανας για ν’ ανεβεις στην ζωη σου,γινεσαι υπερανω πασης υ π ο ψ ι α ς!!
    Γινεσαι βουλευτης,συμβουλος!
    Ανθρωπος γινεσαι;
    Ρωτηστε ολους τους ολυμπιονικες που εσπασαν αυτες τι ς ημερες το παγκοσμιο ρεκορ της υποκρισιας και του κουκουλωματος. σε ολες τις μορφες των!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.